Rain KaskFoto: PAWEL KOPCZYNSKI
Kergejõustik
6. märts 2015, 20:50

Rain Kasele sai EMi finaalis saatuslikuks vigastus

Prahas toimuval kergejõustiku sise-EMil medalimõtetega finaali tulnud Rain Kask (pildil) pidi lõppvõistlusel leppima kaheksanda koha andnud 7.24 – ga, sest kvalifikatsioonivõistlusel teisel katsel vigastada saanud reielihas ei lasknud tal korralikku hoojooksu teha.

"Üritasime enne finaali palju probleemiga tegeleda, kuid jagu me tast ei saanud. Ja kui joosta ei saa, siis kaugust hüpata on võimatu," tõdes kvalifikatsioonist esimesel katsel hüpatud 7.82-ga kuuendana edasi saanud Kask. "Oleks on paha poiss, aga võib-olla pidanuks eelvõistlusel ikkagi esimese katsega piirduma. Siis polnud aga edasipääs ju üldse kindel, nii et riskida tuli!"

Finaalis astus ta üle kolm esimest katset, neljandal sai kirja 7.24 ning pärast viienda katse ebaõnnestumist otsustas võistlusele punkti panna.

"Panustasin kõige rohkem esimesele katsele ning uurisid kohtunikud, uurisin ka mina, aga üleastumine oli õige napp. Eks see hüpe 7.70 peale kandus, oleks veidi kõrgema koha andnud. Pärast kolme katset arutasime treeneriga, et äkki jätamegi protokolli nulli, aga see seitsmes koht ja 7.50 polnud üldse kaugel," sõnas Harry Seinbergi õpilane. "Kaheksas koht jääb vist koondise parimaks tulemuseks ning sellega tuleb rahule jääda. Nüüd saab rahulikult suveks valmistuda!"