Kergejõustik
7. märts 2015, 07:00

Rain Kask piirdus vigastuse tõttu ühe katsega (4)

Prahas toimuval kergejõustiku sise-EMil medalimõtetega finaali tulnud Rain Kask pidi lõppvõistlusel leppima 8. koha andnud 7.24ga, sest kvalifikatsiooni teisel katsel vigastada saanud reielihas ei lasknud tal korralikku hoojooksu teha.

"Üritasime enne finaali palju probleemiga tegeleda, kuid jagu sellest ei saanud. Ja kui joosta ei saa, siis on kaugust hüpata võimatu," tõdes kvalifikatsioonist esimesel katsel hüpatud 7.82-ga kuuendana edasi saanud Kask. "Oleks on paha poiss, aga võib-olla pidanuks eelvõistlusel ikkagi esimese katsega piirduma. Siis polnud aga edasipääs ju üldse kindel, nii et tuli riskida!"

Kvalifikatsioonis astus ta üle kolm esimest katset, neljandal sai kirja 7.24 ning pärast viienda katse ebaõnnestumist otsustas võistlusele punkti panna.

"Panustasin kõige rohkem esimesele katsele ning üleastumine oli õige napp. Hüpe kandus 7.70 peale, mis oleks andnud veidi kõrgema koha. Kolme katse järel arutasin treeneriga, et äkki jätangi protokolli nulli, aga 7. koht ja 7.50 polnud üldse kaugel," sõnas Harry Seinbergi õpilane. Kuldmedali võitis rahvusrekordi 8.30 hüpanud rootslane Michel Torneus.

Kõrgushüppes jäi Grete Udrase laeks 18. koht. Eestlanna ületas kvalifikatsioonis kõrguse 1.82, millest sai jagu teisel katsel. Hooaja tippmarki tähistav 1. 87 enam ei alistunud. "Viimasel katsel tegin lollusi: keha ja puus olid üle, aga käega ripsasin ära. Mis siin ikka nutta, tuleb tööd edasi teha. Vait olla ja edasi rühkida!" sõnas ta.

Kuna treenerist elukaaslane Mikk-Mihkel Arro Udrast kohapeal aidata ei saanud, nõustas teda koondise juht, endine kõrgushüppaja Marko Aleksejev. "Ikka tundsin elukaaslasest puudust, sest Marko andis mulle teistsugust nõu. Mul on tänu pidevale treenerivahetusele pea juba tehnika koha pealt segi ja keha ei saa ka aru, mida temalt nõutakse. Usun enda ja oma elukaaslase koostöösse väga ning loodan, et saan nüüd pikemalt tehnikat arendada!"