Ott Tänaku auto remontimine.Foto: Twitter.com/WRC
Auto-Moto uudised
7. märts 2015, 09:43

VIDEO ja FOTOD: M-Spordi mehhaanikud tegid imelist tööd ja putitasid 10 tundi vee all olnud Tänaku auto tööle, eestlane täna stardis! (29)

Mehhiko MM-ralli eilsel kolmandal katsel järve paiskunud ja 27 sekundiga uppunud Ott Tänaku rallimasin Ford Fiesta on töökorras ja jätkab täna võistlust! M-Spordi mehhaanikud said hakkama uskumatult vinge tööga, millega pälviti terve rallimaailma tunnustus ja imetlus.

Auto õngitseti veest välja eile õhtul ja toimetati hooldusalasse. Esmalt hindas Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) inspektor olukorda: kas auto on piisavalt terve, et lubada seda remontima asuda? Inspektor andis rohelise tule, aga siis alles lahing algas, sest WRC reeglite järgi võib võistluspäeva järgne hooldus kesta kolm tundi ning erandeid ei tehta.

M-Spordi 9 mehhaanikut asusid tööle, Tänak ja kaardilugeja Raigo Mõlder neid aitamas. Kahe ja poole tunniga jõuti tõehetkeni - kas auto käivitub? Mootoripõrin pani M-Spordi pingutusi jälgima kogunenud rahvamassi (sh teiste tiimide mehhaanikud) maruliselt aplodeerima ning 30 minutit hiljem sõitis Tänak veel mõni tund varem järvepõhjas olnud autoga hooldusalast välja.

 

Tänaku Ford Fiesta on jõudnud hooldusalasse. Peagi asuvad FIA inspektor ja mehhaanikud hindama, kas see on 3 tunniga remonditav.

 

Suure hulga pealtvaatajate silme all alustavad M-Spordi 9 mehhaanikud kolmetunnist pingutust eesmärgiga Eesti ekipaaž Ott Tänak - Raigo Mõlder laupäeval taas rajale läkitada.

 

Volkswageni mehhaanikud jälgimas M-Spordi kolleegide pingutusi, neile kaasa elamas ja ilmselt vajaduse korral ka veidi nõu andmas. Mission Impossible kipub ikka inimesi ühendama!

 

Tänaku mobiiltelefoni kuivatati ja turgutati samal ajal vanal heal meetodil - riisi sees. NB! Mõlderi telefon oli pärast 10 tunnist vee all olekut töökorras!

 

M-Spordi mehhaanikuid aitasid remonditöödel jõudu ja oskusi mööda ka Mõlder (pildil) ja Tänak isiklikult.

 

30 minutit enne hooldusaja lõppu saabus tõehetk... ja ta läks käima!

 

#TiTanak update: That is the sound of the number six Fiesta RS WRC engine with 30mins to go! #WRC

A video posted by M-Sport Ltd. (@msportltd) on

 

Siis polnud enam muud muret kui autole rattad alla (see käib väga kähku!).

M-Spordi mehhaanikute tiim poseerib pärast kangelaslikku ponnistust ning mitte keegi ei heida neile laia naeratust ette. Töö oli võimas, isegi uskumatu, ja väärib suurt-suurt imetlust!

14 tundi pärast järve paiskumist ja 4 tundi pärast auto välja õngitsemist istuvad Ott Tänak ja Raigo Mõlder Ford Fiesta rooli ning sõidavad sellega hooldusalast parc ferme'i (suletud alasse, kus võistlusautod öösel puutumatuna seisma peavad).

MM-sarja ametlik Twitteri-konto hõiskas: "Ja seal ta läheb! Ott Tänak roolib auto hooldusalast välja. Tohutu tunnustus M-Spordi meeskonnale. Imeline lugu."

Meeskond kinnitas, et Ford Fiestal vahetati välja: käigukast, bensiinipaak, turbo, jahutusplokk, elektroonika, osa pidurdusvarustusest, esi- ja tagavedrustuse osi ning veel hulganisti autokosmeetika alla liigituvaid juppe. Samuti remonditi mootor ja vabastati see liigsest veest.

Tänak oli M-Spordi mehhaanikute tööst vaimustuses: "See on ennenägematu. Auto oli terve päeva järve põhjas ja vee põhjas ning meeskond pidi selle kolme tunniga töökorda saama. Hullumeelne väljakutse, aga teadsin, et M-Spordi mehhaanikud on selleks valmis. Nad rabasid tööd teha innukalt nagu alati ning olen igaühele neist tohutult tänulik. Minu ja Raigo jaoks  on väga tähtis, et saame laupäeval ralliga jätkata."

Mehhiko MM-ralli tänase kolmanda võistluspäeva avakatsele antakse start Eesti aja järgi kell 17.28. Tänak on üldkokkuvõttes 29. kohal.