Robert Rooba.Foto: LAURA OKS
Jäähoki
7. märts 2015, 10:53

Robert Rooba: kahe nädala eest lesisin voodis ja harjutasin end mõttega, et hooaeg võib läbi olla...

Soome jäähoki kõrgliigas kaotas Eesti hokimeeste Siim Liiviku ja Robert Rooba koduklubi Espoo Blues eile võõrsil 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) Pori Ässät meeskonnale ja langes turniiritabelis kolm vooru enne põhiturniiri lõppu kuuendale kohale.

Kahe nädala eest tugeva peapõrutuse saanud Rooba, kes nädala alguses treeningutele naasis, kuulus täna esimest korda pärast traumat Bluesi koosseisus. Liivik andis resultatiivse söödu 8. minutil sündinud 1:1 viigitabamusele.

"Pean tunnistana, et pole ammu olnud nii õhinat täis kui täna. Nautisin igat sekundit, mis sain väljakul olla. Üpris rabeda alguse järel suutsin tekitada neli-viis väga ohtlikku olukorda vastase värava all.

Tulles tagasi väljakule pärast sellist vigastust olen veelgi tänulikum ja väärtustan veel rohkem seda privileegi, mis mul on - tegeleda oma lemmikasjaga ning selle eest veel tasu saada! Kogu see asi õpetas tegelikult mulle palju uut ja mõistsin, et tõelised võitjad on need, kes tulevad pärast sellist vigastust tagasi veel tugevama ja paremana," rääkis Rooba.

Blues hoiab küll liigatabelis kuuendat kohta, kuid on kogunud sama palju punkte kui viiendal kohal olev Kuopio Kalpa. Liiga liidermeeskond on 109 punkti kogunud (tabeli teisel kaheksa silma vähem) Oulu Kärpät. Hetkeseisuga on Liiviku ja Rooba koduklubi viimane, mis otse veerandfinaali pääseb.