Foto: Martin Smutov
Jalgpall
7. märts 2015, 16:04

GALERII: ilusad väravad ja Ats Purje 3 resultatiivset söötu (!) tõid Kaljule võidu (1)

2014. aasta Eesti jalgpalli meistrivõistlustel medalita jäänud ja kahe hooaja vahel peatreenerit vahetanud Nõmme Kalju (Igor Prinsi alustas Sergei Terehhov) alustas uut hooaega kindla võiduga, kui 3:0 oldi üle Tartu Tammekast.

Soosik Kalju haaras kiiresti mänguohjad ning kui Artjom Dmitrijevi tabamus suluseisu tõttu tühistati, siis 26. minutil pandi kvaliteet maksma. Karistusalas vabanenud Eesti koondislane Ats Purje andis täpse söödu värava ette, kus Vladimir Voskoboinikov selle võrku lükkas.

Jäi selgusetuks, kas tegu oli Premium liiga 2015. hooaja esimese väravaga, sest kaks minutit hiljem alanud Sillamäe Kalev – Paide Linnameeskond kohtumises (lõppseis 4:1) lõi Paide ründaja Sander Rõivassepp värava 24. minutil. Sekundite mäng, kumb sündis varem.

Esimese poolaja viimasel minutil tekkis Kalju karistusalas ühe Tammeka nurgalöögi ajal ärev olukord, ent väravat ei sündinud ja varsti pärast vaheaega tegi Kalju tänaseks sotid selgeks – 62. minutil jättis Purje palli targalt Allan-Axel Kimbaloulale, kelle väljaspool karistusala esimese puutega sooritatud kaarlöök maandus Karli Küti valvatud värava tagumises nurgas.

Seejärel tekkis Kaljul veel paar väga head võimalust (esmalt Voskoboinikovil, siis Purjel), mille viimistlus osutus puudulikuks. Kolmas värav siiski löömata ei jäänud – 90. minutil tabas vahetusest sekkunud Tarmo Neemelo. Resultatiivse söödu andis taas Purje!

Kõigile tabamustele resultatiivse söödu andnud Purje jäi tööpäevaga rahule. "Kahju, et ma enda võimalusi ära ei löönud. Jäin neis olukordades lohakaks. Aga kolm punkti tabelis. Hea tunne on Eestis tagasi olla (viimati mängis Purje Eesti liigas seitse aastat tagasi - toim). Tase tundus päris korralik. Tammeka hakkas päris hästi vastu. Tuleb ka neile au anda," sõnas Purje.

Kalju peatreener Sergei Terehhov rõhutas, et kõige tähtsam on tabelisse lisandunud kolm punkti. "Nurisen eelkõige realiseerimise üle. Arenemisruumi on palju ja mitmeid olukord võiks paremini lahendada. Tartu oli südikas, aga üldplaanis jään meeskonnaga rahule."

Eesti koondise vasakkaitsja Ken Kallaste keskkaitses mängitamist selgitas Terehhov nii: "Katsetasin Keni sel positsioonil juba talvel ja mulle meeldis." Kas täna pingile jäänud Alo Bärengrub ongi nüüd keskkaitsjate hierarhias Jorge Rodriguesist tagapool? "Täna oli, aga iga mäng on uus mäng ja nädala jooksul on igaühel trennis võimalik tõestada, et väärib kohta algkoosseisus."