TTÜ - Tartu BigbankFoto: Teet Malsroos
Võrkpall
7. märts 2015, 18:05

GALERII ja REPORTAAŽ | Esimene vollefinalist selge: TTÜ jäi Tartu rongi alla! (1)

TTÜ spordihoonele lähim raudteejaam asub Nõmmel ja Lõuna-Eestisse siirduvad rongid seda ei läbi. Tartu võrkpallimeeskonna vedur aga täna rööpaid ei vajanud ning kodusaalis mänginud tudengid alistati kindlalt 3:0. STATISTIKA.

Tartu meeskond andis oma eesmärgist anda TTÜle tänavuse hooaja esimene kodukaotus teada juba varakult: esimest ja ainsat korda maitsesid tallinlased avageimis eduseisu 1:0 skooril – ülejäänu oli Tartu šõu. Külalised juhtisid 9:4, 14:10 ja 20:16, lubasid siis publiku õrritamiseks TTÜ veel 20:20 viigini, ent tudengite isiklikud eksimused andsid lõpuks 25:22 võidu Tartule.

Ka teise geimi otsustavad hetked leidsid aset pärast teist tehnilist aega: TTÜ võitles end veel 16:17 seisuni. Viigini aga ei jõutud: sel nädalal vigastusega kimpus olnud sidemängija Kusti Nõlvak ei suutnud palli piisava teravusega ründajateni toimetada ning Tartu blokk töötas – Daniel Macieli ja Sander Rätsepa ebaõnnestunud löögid andsid Tartule 20:16 edu, mille Taavi Nõmmistu 25:20 võiduks vormistas. Brasiilia leegionäri esitus oli täna üldse alla igasugust arvestust - resultatiivsusfaktoriks jäi tal -4, 14 toodud punkti kõrvale tegi ta 10 ründe- ja 3 serviviga.

Mängu avageimis oli TTÜ olnud korra ühe punktiga ees ja teises nauditi kahe silmaga juhtimist. Kolmandas mingi juba kolme punktiga ette – 10:7. Ent väikestest võitudest jäi kodumeeskonnale täna väheks. Edu sulas võina, vaid paari minutiga oli tablool 11:11 viik ning sealt algas taas Tartu võim: üleplatsimehena 17 silma toonid Robert Täht virutas emajõelinlased 19:16 ette, ja sellega oli TTÜ selgroog ka murtud. Viimase geimivõidu numbriteks olid Tartul 25:20.