Selver - Pärnu 3:2.Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
7. märts 2015, 21:41

GALERII ja REPORTAAŽ | Kae üllatust: Selver näitas Pärnule koha kätte

Tallinna Selveri võrkpallimeeskond üllatas Eesti-Läti ühisliiga teises poolfinaalis Pärnu klubi ja võttis 3:2 võidu. Kui mängu alguses sundisid Selveri mehed suvepealinlasi eksima, siis otsustavateks punktideks oldi juba ka oma mängus vastastest üle. STATISTIKA

Selveri ja Pärnu mäng algas oodatud rütmis – kaugemalt TTÜ spordihalli sõitnud pärnakad panid oma masina kindlalt tööle ning pealinlaste sidemängija Andres Toobali soe pall tähendas Pärnu 12:7 algedu. Rõõmu ei jätkunud aga kauaks – selverlased sihtisid oma servidega Kardo Kõresaart ning tema vastuvõtust TTÜ saali madalasse lakke lennanud pall andis 15:14 edu juba Tallinna klubile. Lisaks Kõresaare vastuvõtule ei tahtnud töötada ka Pärnu tähtründaja Hindrek Pulga rünnak, järjest leidis ta üles Federico Marretta ja Toobali käed ning lõpuks olid Selveri avageimi võidunumbrid 25:21.

Võinuks ju oodata, et Selver suudab head hoogu säilitada, ent tuhkagi! Teised geimis oli võrdset madinat seisuni 10:10, siis läks Pärnu omateed – Marretta autlöök tähistas 25:21 võitu suvepealinlastele.

Selge, nüüd läksid siis asjad õigesse joonde ja Pärnu domineerib ülejäänud mängu? Ei! Selver läks taas varakult juhtima. Kuigi peatreener Rainer Vassiljev võttis vastu julge otsuse vahetada puhkama austraallane Lincoln Williams, lülitus ka Oliver Orav suurepäraselt mängu ning tõi meeskonnale geimivõidu. Punktid mõistagi 25:21.

Nokk kinni, saba lahti! Neljanda geimi märksõnadeks olid Pärnu sidemängija Martti Keele kolm ässpalli ja nende toel tuli taas võit, vahelduseks skooriga 25:20.

Põnevas lõpuduellis oli lõpuks kindlam Selveri meeste närv. Pooled vahetati küll Pärnu 8:7 eduseisus, ent siis eksisid valitsevad Eesti karikavõitjad ise servil, oldi hädas Williamsi sooritustega ning 15:13 kuulus mäng ja finaalikoht Selverile.