Renaud LavillenieFoto: JOE KLAMAR
Kergejõustik
8. märts 2015, 14:25

ÕHTULEHT PRAHAS | Maailmarekordit üritanud Lavillenie: Sees on parem hüpata, siin ei saja vihma!

Prahas toimuval kergejõustiku sise-EMil maailmarekordit uuendada proovinud Prantsusmaa teivashüppaja Renaud Lavillenie pole pettunud, et 6.17 ületamata jäi. Võidueufooria oli viimasteks katseteks juba nii suur. 

"Ma ei suutnud enam end kokku võtta. Publik elas mulle nii hoogsalt kaasa, kuid ma ise olin juba mõtetega medalipeol. 99% valmisolekuga maailmarekordit ei hüppa, " tunnistas ta päev hiljem veidi väsinult Õhtulehele.

Lavillenie üritas enda nimele kuuluvale tippmargile 6.16 ühe sentimeetri juurde lisada, kuid ajas kõrguse 6.17 siiski napilt maha. Kuldmedali sai ta kaela muljetavaldava 6.04 - ga, mis on ka uus võistluste rekord.

"Ma ei tea, kui kõrgele ma suudan hüpata, sest mul pole piire. Võib-olla jõuan 6.20ni, võib-olla kaugemale. Eilsed hüpped olid mu elu parimad," tõdes 28aastane prantslane ning lisas muiates, et rekordid jäävadki vist paremaks sisetingimustes. Nimelt on Lavillenie isiklik välirekord kõigest 6.02. 

"Sees on parem hüpata, sest siin pole vihma ega tuult! Nii mõnigi võistlus on mul selle nahka läinud, kuid üritan silmad kinni panna ja ilusa ilmaga tulemuse ära teha," lisas ta.

Lavillenie väikevend Valentin sai eilsel võistlusel 6. koha, hüpates 5.65. Renaud andis talle ka hüpete vahel juhtnööre.

"Venna aitamine on iseenesest mõistetav, see ei võta mult energiat. Ma tahan, et ta naudiks võistlusi samamoodi nagu mina ning mul on hea meel, et saame koos olla. Kahju, et tal viimane hüpe ebaõnnestus (Valentin ajas kaks katset kõrgusel 5.75 maha ning üritas ületada seejärel 5.80, kuid seegi üritus luhtus - toim.) Kunagi võiksime koos poodiumile jõuda!"

Lavillenie lubas, et läheb naudib Prahas ka paari Tšehhi õlut. "Ma ei ole eriline õllesõber, aga kord elus ju võib!" naeris ta.