Põlva Serviti võitis Balti liiga põhiturniiriFoto: ALDO LUUD
Käsipall
8. märts 2015, 19:48

Käsipalli Balti liiga põhiturniiri võitis Põlva Serviti

Käsipalli Balti liiga mõlemas divisjonis lõppes täna põhiturniir, mis kujunes eestlastele edukaks – Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper pääsesid eliitliiga finaalturniirile ning Viljandi HC sai kolmandana pääsme Balti Challenge Liiga nelja parema hulka.

Serviti alistas täna kodusaalis Riihimäe Cocksi 26:22 ning tõusis nii ka põhiturniiri võitjaks. Minski SKA kogus Eesti klubiga võrdselt 15 punkti, ent põlvalastel oli omavahelistest kohtumistest ette näidata võit ja viik.

Kolmandaks platseerus HC Kehra 11 ja neljandaks Cocks 9 silmaga. Bresti HC Meškov lõpetas 8 ja Vilniuse VHC Šviesa 1 punktiga tabelis. Finaalturniir toimub 11.-12. aprillil Kehras ning poolfinaalis läheb kodusaalis mängiv Eesti meistermeeskond vastamisi tiitlikaitsja SKA-ga, samas kui Serviti kohtub Soome meistri Cocksiga.

Serviti jäi täna Cocksi vastu 1:3, ent võttis kiirelt ohjad ning võitis poolaja 13:9 ja kogu mängu 26:22. Ardo Puna sai kirja 7, Andreas Rikken ja Carl-Eric Uibo 4, Kristjan Muuga ja Pavel Turajev 3, Hendrik Varul ja Henri Sillaste 2 ning Henri Hiiend 1 tabamuse. Cocksi eestlastest viskasid Kristo Voika ja Antti Rogenbaum 2 ning Marius Lepp 1 värava.

Vilniuses kohaliku Šviesaga mänginud kehralased ei saanud algul kuidagi vedama – esimese tosina minutiga visati vaid kaks väravat – ent teisel pooltunnil kallutasid kaalukausi enda kasuks. Viigilise avapoolaja järel jäädi veel paaril korral kaotusseisu, aga siis rebiti eest ja saadi 32:28 võit. Jürgen Rooba viskas võitjatele 9 väravat, Dmitri Jankovski 7, Kaspar Lees ja Jevgeni Buinenko 5, Viktor Skrypak 2 ning Kaupo Liiva, Jorma Käsper, Ergo Rohi ja Rando-Juku Sirkas 1 värava.

Esmakordselt Balti Liigas osalev Viljandi HC lõpetas põhihooaja küll 22:30 (12:13) kaotusega Kaunases sealsele Granitas-Gaja-Karysile, ent oli juba eelnevalt kindlustanud koha finaalturniiril. Pühapäeval tegid viljandlaste eest skoori: Ott Varik ja Karl Roosna 5, Karl Toom 4, Kristjan Koovit, Mikk Varik ja Robert Lõpp 2 ning Madis Parik ja Vitali Vorobjov 1 väravaga.

Balti Challenge Liiga põhiturniiri võitis viimases voorus üllatuslikult kodus Minski HC Vitjazile alla jäänud Klaipeda Dragunas 16 punktiga, järgnesid Dobele Tenax 13, Viljandi HC 11, Granitas 10, Riia Celtnieks/LSPA 8 ja Vitjaz 2 punktiga. Dobeles toimuva lõpp-turniiri poolfinaalides lähevad seega vastamisi Dragunas – Granitas ning Tenax – Viljandi.