Keith Bensoni võimas debüüt: 20 punkti, 13 lauapalli ja 4 kulpi!Foto: LAURA OKS
Korvpall
9. märts 2015, 07:00

Kalev/Cramo jätkab võitlust Ühisliiga play-off’i koha eest

Ehkki üks korvpallur pidas eile BC Kalev/Cramo meeskonna eest oma esimese ja teine teise kohtumise, saadi Ühisliiga veebruarikuu ühe kuumema meeskonna Loimaa Bisonsiga hakkama ning võeti lisaajal 85:79 võit.

Kalev on nüüd kõigest 23 mänguga saanud kokku rohkem võite (9) kui liiga viiel esimesel hooajal kokku. Ning see pole kindlasti piir, sest ka viis järgmist mängu peetakse kas tabelis naabruses või tagapool asuvate meeskondadega.

Uutest mängijatest esimese (Oleksi Petšerov) debüüti nägime üle-eelmisel nädalavahetusel Peterburi Zenidi vastu. Samuti oma avastardis algkoosseisu usaldatud Keith Bensonil läks hoopis paremini: ta pani kulbi (ja realiseeris järgnenud kiirrünnaku ise pealtpanekuga), tegi vaheltlõike, noppis lauapalli ning Kalev tõttas kahe ja poole minutiga 12:0 ette! Mängu lõpuks oli Bensonil kirjas 20 punkti, 13 lauapalli, 4 kulpi ehk umbes sama, mida olime näinud tema eelkäija Frank Elegari esitustes.

Petšerov loopis peale sama palju kui nädal tagasi, aga visked olid juba loogilisemad ja parema protsendiga, mitu tähtsat korvi ka lisaajal. Kokku 21 silma ja 9 lauapalli.

"Mitte midagi halva pärast öeldes, aga mängijad, kes täna vastu astusid, Ühisliigas enam ei kohta, võib-olla ainult Minski meeskonnas. Nymburkil, Krasnõi Oktjabril, VEFil on individuaalselt klass tugevamad mängijad ning näis, kuidas uued mehed nende vastu hakkama saavad," rääkis peatreener Alar Varrak Bensonist ja Petšerovist.

"Täna tegid nad oma ära, korvi all oligi ülesandeks mängida pikk lühikese vastu ja rünnak üldiselt toimis. Samas peame kaitsega kõvasti tegelema, sest kui Elegar teadis täpselt, mida treener tahab, siis praegu tuleb kahele mehele mängu käigus seletada ja nad vaatasid vahel küsivalt otsa. Kaitse kallal tuleb töötada ka individuaalselt."

Kalevi õnneks puudus Bisonsil kolm põhimeest ning see tasakaalustas olukorra, kus ühel heas hoos ja paigas rollidega tiimil oli tegijaid vähem, teine alles otsib oma uut nägu. 13 punkti toonud Rain Veidemani kinnitusel on mängujoonis jäänud üldjoontes samaks nagu Elegari ja Rolands Freimanise ajal.

"Vajasime seda võitu, selles mõttes lõpp hea, kõik hea. Ma ei tea, kuidas oli kõrvalt vaadates, aga arvan, et vahe pidanuks meie kasuks ikkagi suurem olema," hindas Veideman.

VTB Ühisliigas käib viimaste play-off-kohtade eest võitlus, mida ei nähta just sageli. 7. kohal asub Saraatov 10 võidu ja 12 kaotusega. Järgnevad Volgograd, VEF (mõl 9-12), Kalev, Astana (mõl 9-14), Bisons (8-16), Nymburk (7-16), Samaara ja Jenissei (mõl 6-16). Kalev on mängus sees, sest enamikul konkurentidel on ees veel palju mänge esikuuiku meeskondadega.