STAAR: Robert Täht on juba nime poolest loodud särama. Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
9. märts 2015, 07:00

Tähesadu tõi võrkpallilõvid Tartusse! (2)

Robert Tähe 24 punkti viisid Tartu Eesti-Läti ühisliiga pingelises finaalis Selveri vastu 3:2 võiduni

Eesti-Läti võrkpalli ühisliiga tänavune hooaeg sai lõppakordi TTÜ spordihoones, kus Tartu meeskond alistas esmalt poolfinaalis TTÜ 3:0 ning siis ülipinevas kullamatšis 3:2 Selveri. Mõlemas matšis mängis keskset rolli tartlase nurgaründaja Robert Täht.

Kuigi Täht tegi mullu hiilgava hooaja ja aitas Tartu võrkpalliklubi Eesti meistriks, pidi ta pärast välisklubiotsinguid täis suve tõdema: "Jätkan Tartus." Tegu oli pettumust valmistava uudisega – nurgaründaja positsioonil oli Täht parim koduliigas mängiv eestlane ja suve lõpus 21aastaseks saanud noormees oli ideaalses eas, et teha samm karjääriredelil edasi.

Teeb lisatrenne

Miks see astumata jäi? "Tegin võib-olla ise valesid otsuseid, lükkasin palju võimalusi tagasi ja usaldasin valet agenti," rääkis Täht, temagi jaoks oli seis veidi pettumustvalmistav.

Nurgaründaja häälestas enda suhtumise suve jooksul ümber. "Ma olen väga kõvasti tööd teinud," rääkis Täht. "Teen enda jaoks lisatrenne, käitun üha professionaalsemalt, et välismaale pääseda. Võib-olla oligi seda aastat Eestis veel vaja, et muutuda veel paremaks ja küpsemaks mängijaks," lisab ta.

Eile said trennis valatud higiliitrid väärilise tasu: Tähe 24 silma olid Tartu meeskonna parim tulemus, kui lõuna eestlased alistasid Eesti-Läti ühisliiga finaalmatšis Selveri 3:2. Otsustavas viiendas geimis tõi Täht viiendiku oma meeskonna punktidest. "Sisendasin endale lõpus eriti tugevalt, et tahame seda võitu rohkem. Täna oleme meie parim meeskond Schenker liigas ja see on võimas tunne!" säras Täht.

Tartu kullavõitu võib tõesti pidada teatud mõttes üllatuseks, sest selle aastanumbri sees pole näidatud just kõige kindlamat mängu. Emajõelinlaste seis võinuks olla veelgi kehvem, sest jaanuari algul käis Täht testimisel Itaalias Milano Revivre klubis.

Ootas kallima järgi

"Süda oleks verd tilkunud, kui oleksin ära läinud ja jätnud võistkonnakaaslased maha üheksakesi võitlema. Aga too hetk ma tundsin, et pidin sellest võimalusest kinni haarama," selgitas Täht, et keset hooaega Tartust lahkumine oli väga lähedal. Milano meeskonna üks vigastatud ründaja tervenes aga oodatust kiiremini ja seega jäi Tähe palkamine katki.

Mööda külge alla võimalus maailma absoluutsete tippudega treenida mõistagi ei jooksnud. "Mul jäi väga hea maitse suhu ja pärast seda olen ma ka Schenker liigas hakanud paremini mängima." Nädalavahetusel said uut ja paremat Tähte tunda nii TTÜ poolfinaalis kui Selver esikohamatšis.

Ühisliigas triumfeerinud Tartu meeskond ei saa kauaks loorberitele puhkama jääda – juba neljapäeval tuleb alustada Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriat Rakvere vastu. Ollakse ju tiitlikaitsjad ning Tähe jaoks on loodetavasti see viimane võimalus kodumaal mõni medal kaela saada.

Noormees kinnitab, et soov Eesti tolm jalgadelt pühkida on jätkuvalt suur: "Agendid töötavad juba selle nimel, et kuskilt pakkumine saada. See aasta ei ole ma enam nii pirtsakas kui eelmine. Üks põhjus oli ka see, et tüdruksõbral, kes tahab minuga kaasa tulla, oli veel aasta ülikooli lõpetamiseni, seepärast valisin rohkem. Järgmine hooaeg, kui sobiv pakkumine tuleb, võtan selle!"

Noor sidemängija on aidanud Tähel areneda

Tartu meeskonna ühisliiga võidu juures on kõige hämmastavam nende põhisidemängija Robert Viiberi vanus – jaanuari viimasel päeval sai ta alles 18!

"Ma võtaks Vibu ees mütsi maha – mees on 18aastane, uskumatu!" kiidab Robert Täht meeskonnakaaslast. "Tal on võitjainstinkt ja ta tunneb ära parajasti kuuma mehe, mida paljud sidemängijad ei suuda."

Tähe sõnul ei tekkinud tal hooaja algul isegi kahtlust, kas mõlemad sidemängijad välja vahetanud Tartu meeskond on ikka sama tugev, kui mullu Eesti meistriks tulles. Ta võttis seda kui võimalust ise veelgi paremaks saada: "Rait Rikberg sisendas mulle: "Rahu, Robi, see tuleb sulle ainult kasuks: sa saad lüüa raskemaid palle ja mitte kõige parematest olukordadest midagi välja võluda.""