FC Augsburgi keskkaitsja Ragnar Klavan võitlemas Dortmundi Borussia ründaja Ciro Immobile vastu.Foto: Frank Augstein
Jalgpall
9. märts 2015, 10:51

STATISTIKA: Ragnar Klavan kuulub Bundesliga kolme raudseima väljakumängija sekka! (2)

Saksamaa jalgpalli Bundesligas mängiti möödunud nädalavahetusel 24. voor, mille raames alistas Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg kodus 1:0 tabelis teisel kohal asetseva Wolfsburgi.

Võiduga kindlustas Augsburg kohta esikuuikus, mis tagaks hooaja lõpus koha eurosarjas. Ragnar Klavan muutus aga taas 90 minuti jagu raudsemaks, sest keskkaitsja mängis kohtumise algusest lõpuni kaasa täpselt nii, nagu 23 eelmises voorus.

Jalgpallureid, kes Bundesligas tänavu kõik 24 mängu algusest lõpuni kaasa teinud, on 11, kellest 8 on väravavahid. Väljakumängijatest saavad sarnaselt Klavanile 24 täismängu ette näidata vaid Hannoveri brasiillasest kaitsja Marcelo ja FC Kölni sakslasest kaitsja Jonas Hector.

Kui tahta otsida nüanssi, millega Klavanit kahest kolleegist kõvemaks tegijaks nimetada, siis neid leiab kaks: 1) Eesti kapten on löönud tänavu Bundesligas kaks, Marcelo ja Hector vaid ühe värava, 2) Augsburg on tabelis kuues, Köln aga alles 11. ja Hannover 12. kohal.

Kuni eilseni püsis nimetatud trioga samal joonel ka teine Kölni kaitsja Kevin Wimmer, ent ta sai 4:2 võidumängus Frankfurti Eintrachti üle 91. minutil punase kaardi, mis ilusa seeria rikkus (lisaks ootab teda 25. voorus mängukeeld).

Hooajal 2013-14 mängisid Bundesligas kõik 34 mängu algusest lõpuni kaasa kaks väljakumängijat (Augsburgi poolkaitsja Daniel Baier ja Wolfsburgi kaitsja Ricardo Rodriguez), hooaegadel 2012-13 ja 2011-12 selliseid raudmehi polnud, mis tõestab, et Klavan püsib praegu väga võimsa saavutuse kursil.