Jelena Glebova linnapea Edgar Savisaare kõrval Tondiraba jäähalli avamisel linti läbi lõikamas.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
9. märts 2015, 14:49

Kalev/Cramo jätkab suurhallis. Glebova: "Tondiraba vajab jääväljakut!" (13)

Sügisel enamiku mängudest ja treeningutest Tondiraba jäähallis pidanud BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond on sealt vähemalt selleks hooajaks välja kolinud ja peab edasised olulised kohtumised Rocca al Mare suurhallis.

Kalevi pressiesindaja Kristo Raudami sõnul toimis hooaja eel Tondiraba halliga kokku lepitu paar-kolm kuud. "Olime arvestanud sellega, et ühel hetkel pannakse jää maha, see pidi jääma umbes kuuks. Ühest kuust sai aga teine ja jää ongi maha jäänud. Halliaegu pakutakse ainult mängudeks, meie aga soovisime ka treeningukeskust. Ning mängu rendihind on kerkinud juba suurhalli omast kõrgemaks," tutvustas Raudam olukorda.

Tondiraba jäähalli direktor Jelena Glebova tõdes, et hall ehitatigi jääspordialade harrastamiseks. "Jääaja soovid on hooaja jooksul oluliselt suurenenud. Ainult mõne pallimängumeeskonna treeningute pärast pole mõtet hoida korv- ja võrkpalliväljakut maas olukorras, kus hoki- ja iluuisutamise harrastajatel pole kusagil harjutada," lausus Glebova.

Ta lisas, et kahest treeningjääväljakust ühel hetkel enam ei piisanud ja tekkis vajadus ka kolmanda järele. Seetõttu ongi nüüd ka esindusareen pidevalt jää all. "Päeva esimesed treeningud algavad siin kell 6 ja viimased lõpevad 23.30 ning peaaegu kõik ajad on täis," rääkis Glebova. "Kui teisi üritusi pole, siis võistlusmänge võimaldame korraldada. Me ei teeninud nende pealt, aga miinust ei taha ka lubada. Tõsi, üür on läinud kallimaks, sest väljaku maha panemine jää peale on oluliselt töömahukam ja seetõttu kallim kui betooni peale."

Ta lõpetas retoorilise küsimusega: "Mitu korvpallisaali ja mitu jäähalli on Tallinnas?"

Kalev/Cramo peab kaks järelejäänud VTB Ühisliiga põhiturniiri kodumängu (23. märtsil Volgogradi Krasnõi Oktjabri ja 31. märtsil Minski Tsmokiga) nagu eilegi Rocca al Mares. Sealsamas loodetakse pidada ka Eesti meistrivõistluste otsustavad heitlused.