Kalevi abitreener Martin Müürsepp.Foto: LAURA OKS
Spordiblogi
10. märts 2015, 07:00

Martin Müürsepp | Mis mees on uus kalevlane Keith Benson?

Õhtuleht avaldab igakuiselt BC Kalev/Cramo abitreeneri Martin Müürsepa korvpalliblogi

Kalevi viimaste nädalate põhisündmused on olnud Frank Elegari lahkumine ning Oleksi Petšerovi ja Keith Bensoni saabumine meeskonda.

Ütlesin veebruarikuus: „Olen kindel, et tuleval hooajal astub Frank karjääris sammu edasi. Miks mitte ka Euroliigasse – ta on mängija, kes peaks sobima igale treenerile." Tuleb välja, et pakutu juhtus palju varem. Mind ei üllatanud, et Milano teda endale tahtis. Ta oli nii motiveeritud, et tõstis oma väärtuse kõrgemale. Ja mõistan mängija otsust.

Meil on hea meel, et leidsime Keith Bensoni näol Frankile kiiresti asenduse. Mis mees ta on? Kindlasti pole ta suur jutumees, vaid vaiksem tüüp, kes kuulab ja tegutseb. Töösse suhtub ta igati viisakalt ja eeskujulikult. Töössesuhtumine ongi kõige tähtsam ja Kalevis on see kõigil korralik.

Ta tegi kohe Loimaa Bisonsi vastu suurepärase mängu, miks ei avanenud Benson Klaipeda Neptunases? Ma ei tahaks teise meeskonna asju liiga kommenteerida, aga see meeskond on läbi aastate orienteeritud rohkem leedulastele. Keithil on potentsiaali, tal on palju „frankilikke" omadusi.

Petšerovi osas on jätkuvalt oluline saada ta lõplikult mängukõlbulikuks, uuesti selle taseme lähedale, kus ta on olnud. Tal on säärelihastega probleeme, ta näeb enne ja pärast trenni vaeva ja teeb lihastele eriharjutusi.

Mis puutub pühapäevasesse mängu Loimaa Bisonsiga, siis vaata ükskõik mis nurga alt, oli see tabeliseisu mõttes ülimalt tähtis võit. Hoiame play-off'i lootust üleval ega lasknud vastast endast ettepoole.

Kõik asjad pole mõistagi veel paigas, mõni detail logiseb, aga olemasolevas olukorras olid uued mehed tublid ja mängisid oma koha välja.

Peatreener Alar Varraku ees tuleb võtta müts maha. Meie kogu hooaeg on kulgenud ameerika mägedel, on olnud raskeid hetki ja tulnud uusi mehi võistkondi sulatada. Kergelt pole tulnud miski. Samas on säärane, ameerika mägesid meenutav hooaeg kindlasti parem sellistest, kus võidumaitset sai tunda hoopis vähem.

Kalev on Ühisliigas jätkuvalt mängus, eeloleva kuu kohtumised kujunevad otsustavaks ja püüame neis esineda nii hästi kui võimalik.

Üles kirjutas Ville Arike