Red Bulli F1 meeskonna esipiloot Daniel Ricciardo.Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA
Vormel 1
10. märts 2015, 14:43

Daniel Ricciardo: ma ei ole pessimist, aga Mercedes on praegu kõige parem

Pärast Sebastian Vetteli lahkumist Ferrarisse Red Bulli F1 meeskonna esipiloodiks tõusnud austraallane Daniel Ricciardo naudib nädalavahetusel Melbourne'is sõidetava 2015. aasta vormelihooaja avaetapi eel tohutut tähelepanu. Olukord pole Ricciardole vastumeelne, pigem ikka meeldiv.

Mullu võitis Ricciardo kolm Grand Prix'd ja saavutas MM-sarja kokkuvõttes kolmanda koha, millega edestas viiendaks jäänud Vettelit. "Ma ei tunne mullusest suuremat survet. Toonanegi samm oli minu jaoks väga suur, sest tippmeeskonnaga liitunud piloodilt oodatakse kohe tulemusi. Kas ma suudan Vetteliga tempot pidada? Kas ma suudan poodiumile sõita? Enda meelest vastasin 2014. aastal neile küsimustele ammendavalt."

Pühapäeval Melbourne'i Albert Parki ringrajal sõidetav Austraalia Grand Prix on Ricciardo karjääri 70. MM-etapp. Austraallase sõnul on Mercedese tugevuse tõttu kodupubliku ees võita väga keeruline, aga mulluse poodiumikoha (mis hiljem Red Bulli vormelite tehniliste puudujääkide tõttu ära võeti) kordamine võimalik.

"Kõik sõltub, kui palju oleme suutnud vahet Mercedesega vähendada. Testimine viitab, et Mercedes on jätkuvalt väga tugev. Ma ei taha olla pessimist, aga nad paistavad olevat hetkel parim meeskond. Järgmine seltskond – Ferrari, Williams ja meie – on aga üpris tihedalt koos. Kui kõik õnnestub, siis vähemalt võitluses kolmanda koha nimel suudame kaasa rääkida küll" lausus Ricciardo.