2011. aasta Eesti - Ukraina maavõistlus Lillekülas.Foto: Heiko Kruusi
Jalgpall
10. märts 2015, 16:24

Eesti jalgpallikoondis vahetas Venemaa Ukraina vastu välja? Päris nii öelda ei saa...

Eesti jalgpallikoondis võõrustab kõigi eelduste kohaselt 9. juunil Lilleküla staadionil peetavas maavõistluses Ukraina koondist. Sündmus on poliitilise konteksti tõttu mõnevõrra pikantne, sest 2014 oli pikalt õhus Eesti – Venemaa maavõistluse toimumine.

Jalgpalliliidust kinnitati Õhtulehele, et poliitilist motiivi Eesti – Ukraina 9. juuni maavõistlusest otsida ei tasu. "Mäng sündis täiesti tavapärast jalgpallilist teed pidi. Maavõistluse kokkuleppes puudub poliitiline taust.

Oleme mõlema riigi, nii Ukraina kui ka Venemaaga olnud varem maavõistluse korraldamise mõttes püsivas dialoogis. Ukraina on 2011 ka Tallinnas käinud ja 2012 mängisime nendega enne EM-finaalturniiri Austrias," sõnas jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht.

2014. aasta lõpus Tallinnas või Peterburis toimuma planeeritud maavõistlus Venemaaga oli Õhtulehe andmetel jalgpalliliidu plaanis, ent koos poliitilise olukorra teravnemisega maeti see mõte siiski maha.

Eesti – Ukraina maavõistluse toimumise avaldas Ukraina jalgpalliliidu asepresident Vladimir Laškul täna sealses meedias. Pärast Ukraina võõrustamist sõidab Eesti ka neile külla. Revanšmatš peetakse Uibolehe sõnul 2016. aastal. 14. juunil võõrustab Eesti EM-valikmängus San Marino meeskonda, kellega võõrsil 0:0 viigistati.

Eesti – Ukraina juuni alguse maavõistlusest kirjutas Eestis esimesena Delfi.