NÕUPIDAMINE: Gert Kullamäe (keskel) usub, et Balti liiga poolfinaalis suudetakse Gert Dorbekit asendada. Kindlasti langeb suur koormus Augustas Peciukeviciuse (vasakul) ja Valmo Kriisa peale (paremal).Foto: Aldo Luud
Korvpall
11. märts 2015, 07:00

Rock läheb Ventspilsi võitma, mitte väikselt kaotama

Tartu Ülikool/Rock on ilma Leedu tippude ja Riia VEFita mängitavas korvpalli Balti liigas Gert Kullamäe käe all aasta-aastalt kõrgemale roninud ja loogilise jätkuna peaks meeskond seekord finaali jõudma. Selleks tuleb kahe mängu kokkuvõttes alistada vana tuttav Ventspils, kelle vastu pole aga kunagi lihtne.

Tõsi, viimane mälestus Läti sadamalinnast, kus täna kell 18.30 Läti meistriga vastamisi minnakse, on tartlastele ülimalt meeldiv. 2013. aasta detsembris purustas Rock Eurochallenge’i alagrupi võtmematšis Ventspilsi võõrsil koguni 81:63! Nüüd on samasugust tulemust pisut palju nõuda, sest Rock pole eelmise hooajaga võrreldavat kvaliteeti näidanud.

Rock madistas veerandfinaalis Liepajaga ja oli ühe rõngast välja keeranud viske kaugusel konkurentsist väljalangemisest. Kullamäe hinnangul tuleb positiivse resultaadi saavutamiseks rünnakul paremaid lahendusi leida. "Oleme nädala jooksul sellele tähelepanu pööranud ja võtsime läbi mõned uued nüansid. Liepaja vastu oli rünnak meie jaoks murekoht, just pärast seda, kui nad olid meie jaoks hästi valmistunud,» sõnas ta.

Dorbek jäi koju

Aga kas positiivseks tulemuseks võib lugeda ka 6-7punktilist kaotust, mis jätaks 17. märtsil Tartus peetavaks kordusheitluseks Rockile head võimalused? "See oleks ääretult vale mõtlemine ja peame tegema kõik, et mitte nii mõelda. Kindlasti läheme sinna võitma, mitte väikselt kaotama,» oli Kullamäe kindel. "Nii-öelda teine poolaeg on kodus. Kas see on hea või halb, ei oskagi öelda,» lisas ta.

Nädala jooksul jõudsid Rocki read kahjuks harveneda, sest Gert Dorbekit häirib kaelast alguse saanud närvivalu ja Ventspilsi ta kaasa ei sõitnud. "Kahju, aga mis seal ikka, teistele langeb selle võrra suurem koormus. Õnneks meil tagaliinis mehi on, kes saavad abistada. Selles mõttes oleme Ventspilsiga sarnased, et armastame mängitada paljusid mehi,» ei näinud Rocki peatreener Gert Kullamäe paanitsemiseks põhjust.

Puudujaid võib olla ka Ventspilsil. Veerandfinaalseerias Tampere Pyrintö vastu ei teinud kaasa nende kaks põhimeest ehk ameeriklane Troy Barnies ja kogenud lätlane Akselis Vairogs ning nende platsile jooksmine on ka täna kahtluse all.

Häid tegijaid Ventspilsil muidugi jätkub, nii pidas Kullamäe ohtlikuks kreeklasest mängujuhti Nikos Gikast, kes tuli Lätisadamalinna Saloniki Arisest. Lisaks annab klubile kogemusi Läti koondise veteran Kristaps Janicenoks, korvi all möllab tugev keskmängijatepaar Jerai Grant – Martins Meiers.

"Kaitse poole pealt ongi võtmekohaks, kuidas me suudame pidurdada Ventspilsi kate-kattest mängu, sest kreeklane on päris osav. Muidu on nad täitsa meie masti ja põhimõttega klubi – osad on riigi koondises, osad piiri peal, lisaks paar välismaalast,» ütles Kullamäe. Teine poolfinaalpaar Šiauliai – Utena Juventus alustab homme.