Tarmo Kink.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
11. märts 2015, 14:21

Tarmo Kink: ma ei tahtnud Bulgaariasse minna, sest seal ei pruugi palka kätte saada (1)

Veebruaris Šotimaa kõrgliigaklubiga Inverness Caledonian Thistle hooaja lõpuni kestva lepingu sõlminud ääreründaja selgitas Šotimaa ajalehele The Herald antud intervjuus, miks ta lükkas suvel tagasi pakkumised Bulgaaria ja Rumeenia tippklubidelt.

Kingi leping Ungari kõrgliigaklubiga Kaposvari lõppes eelmise suve hakul ja seejärel oli ta kuni Invernessiga liitumiseni vaba mees. "Suvel olid mul variandid, aga kohtades, kuhu ei soovinud minna. Võinuksin siirduda Sofia CSKA-sse, kes on Bulgaaria liiga liidrid ja suur klubi. Aga seal on asjad nii, et kui väljakul hästi ei lähe, siis ei saa ka palka kätte.

Samuti tegi pakkumise Rumeenia tippklubi Bukaresti Rapod, aga neilgi on probleemid. Variante oli veel, ent ei soovinud naasta Ungarisse, sest tundsin, et olen seal riigis juba kõik saavutanud (2013 tuli Kink Györi ETO koosseisus Ungari meistriks – toim). Probleemiks oli, et ma ei leidnud enda jaoks köitvat väljakutset.

CSKA puhul ei rahuldanud mind ka Bulgaaria elustiil – tahtsin mina Lääne-Euroopa riiki nagu Inglismaa, Saksamaa või Prantsusmaa. Šotimaa liiga on minu jaoks väga hea võimalus," rääkis Kink.

Invernessis tegi Kink debüüdi eile, kui sekkus vahetusest Šotimaa karikasarja veerandfinaalis, kus tema meeskond alistas 1:0 esiliigasse kuuluva Raith Roversi. Ajalehele antud intervjuus märkis Kink, et ei eelda, nagu oleks talle tagatud koht põhikoosseisus ja/või lemmikpositsioonil.

"Peatreener pole mulle mu täpset rolli öelnud ja saan sellest aru. Pean austama enne mind klubis olnud mängijaid, kes on tegemas fantastilist hooaega – kõrgliigas ollakse kolmanda ja karikasarjas veerandfinaalis (intervjuu tehti enne eilset mängu – toim). Ei saa nii, et „Tere, minu nimi on Kink ja ma mängin seal, kus tahan!", sest mina tulin äsja ja leping kestab esialgu vaid hooaja lõpuni," sõnas Kink.

Šotimaa karikasarja poolfinaalis võib Kink minna vastamisi Henri Anieriga, kelle koduklubi Dundee Unitedit ootab ees veeranfinaali kordusmatš Glasgow Celticiga. Avamäng jäi 1:1 viiki.