Peeter Kümmel Otepää Mk-etapil.Foto: MARI LUUD
Talisport
11. märts 2015, 18:08

Siim Sellis napilt väljas!

Kahele Northugile ära teinud Kümmeli laeks jäi Drammenis veerandfinaal (5)

Murdmaasuusatamise MK-sarjas on täna Norras Drammenis kavas klassikasprindid. Kolmest eestlasest pääses meeste hulgas ainsana veerandfinaali Peeter Kümmel, kes sai kvalifikatsioonis 23. koha, kaotades ajasõidu kiireimale Ola Vigen Hattestadile 5,32 sekundiga. Veerandfinaalist edasi meie mees paraku enam ei pääsenud.

Kümmel sai esimeses veerandfinaalis ajaga 2.39,25 neljanda koha, mis tähendas seda, et mehel olid teatud võimalused n-ö õnneliku kaotajana poolfinaali pääseda. Nii siiski ei läinud ning Kümmel võis veerandfinaali järel suusad alt võtta.

Otse said Kümmeli veerandfinaalsõidust edasi edasi Norra ässad Eirik Brandsdal ja Petter Northug, õnneliku kaotajana sai 12 parema sekka ka kolmandaks jäänud venelane Nikita Krjukov.

Lõpuks kujunes Drammeni sprindist totaalne Norra pidu, kui kolmikvõidud võeti nii meeste kui ka naiste arvestuses. Meestest võidutses Brandsdal Finn Haagen Kroghi ja Ola Vigen Hattesdadi ees; naistest sai esikoha Maiken Caspersen Falla, teisena pääses poodiumile Heidi Weng ja kolmandana Marit Björgen.

Kvalifikatsioon

Siim Sellis platseerus 32. kohale, jäädes viimasena veerandfinaali edenenud Andrei Parfjonovist maha 0,55 sekundit. Kein Einaste lõpetas 69 osaleja seas 63ndana, kaotades Hattestadile 12,41 sekundit.

Drammeni võistlus oli ka esimene MK-etapp, kust kolm Northugi suusapeakonna liiget - 29aastane Petter, 24aastane Tomas ja 19aastane Even - kõik korraga osa võtsid. Rõõmu sai neist tunda vaid Petter, kes sai kvalifikatsioonis 6. koha, Tomas piirdus 37. ja MK-sarja debüüdi teinud Even 37. positsiooniga. Võrdluseks, suusakuningas Petter oli oma avavõistlusel 34. ja sel aastal Otepää sprindi võitnud Tomas 30.

Naistest oli kvalifikatsioonis kiireim Ingvild Flugstad Östberg, eestlannad kaasa ei teinud. Naiste veerandfinaalid algavad Eesti aja järgi kell 16.30, meestel kell 16.57.