Peeter Kümmel.Foto: MARI LUUD
Talisport
11. märts 2015, 19:47

Peeter Kümmel: kui treenerid maailmas ringi ei sõida, tuleb seda ise teha (4)

Murdmaasuusataja Peeter Kümmel lõpetas rahvusvahelise hooaja Drammeni MK-sprindi 19. kohaga. Kuigi Kümmel midagi imelist enda sõnul korda ei saatnud, siis asjaolusid arvestades ei saanud ta sõidu järel nukker olla.

"Drammeni kohta läks isegi hästi, 20 norralast oli kohal ja konkurents väga tihe. Üldiselt oli paljulubav sõit, aga lõpuosaga jäin parimatele alla. Etteheiteid pole, andsin maksimumi, aga teised on lihtsalt paremad. Kuigi Frederico Pellegrino (sprindiarvestuses hooaja kolmanda mehe - toim) karistasin ära," rääkis Kümmel pärast võistlust. Kvalifikatsioonis 23. aja saanud Kümmel tõusis veerandfinaali viimases kurvis teisele-kolmandale positsioonile, kuid jäi finišisirgel Eirik Brandstalile, Petter Northugile ja Nikita Krjukovile kindlalt alla.

Seega jäid 32aastase Kümmeli parimateks tulemusteks sel hooajal Faluni MMi ja Kuusamo MK-etapi 18. kohad. "Ootasin sähvakat, aga see jäigi tulemata. Vaadates ülejäänud eestlaste fooni, siis midagi teen teistest paremini. Aga midagi jääb jällegi puudu, et rahade peale sõita. Kui ma oleks alles noorsportlane, siis oleks see unistuste hooaeg olnud, aga sellises vanuses ootan endalt rohkem," võttis ta talve kokku.

Mida teha, et järgmistel aastatel ootused täituksid? "Rohkem treenimise asemel tuleb targemalt treenida. Olen tasemel, kust pole utoopiline isegi võita või esikolmikusse tulla. Kosmeetilisi muudatusi teen ikka. Palju tegin õigesti, aga natuke jäi puudu treeningkaaslastest, kelle kõrval areneda saaks," vastas Kümmel.

Sprinter uskus, et päris oma jõududega pole võimalik hakkama saada. "Üritan rohkem teiste riikide sportlastega suhelda ja nõu küsida. Kui treenerid ringi ei sõida, siis tuleb seda teha sportlastel," möönis ta.

Kodumaal on Kümmelil siiski mõned võistlused kavas. Laupäeval aitab ta Tartu kesklinnas korraldada 100 meetri sprinti ja kui lumeolud lubavad, siis teeb ta kaasa ka pühapäeval Valgehobusemäel Jaak Mae auhinnavõistlustel ja märtsi lõpus Eesti meistrivõistlustel.