Peeter Kümmel.Foto: Mari Luud
Talisport
12. märts 2015, 07:00

Peeter Kümmel: sähvakas jäigi tulemata (5)

Murdmaasuusataja Peeter Kümmel lõpetas rahvusvahelise hooaja Drammeni MK-sprindi 19. kohaga. Kuigi Kümmel midagi imelist enda sõnul korda ei saatnud, siis asjaolusid arvestades ei saanud ta pärast sõitu järel nukker olla.

"Drammeni kohta läks isegi hästi, 20 norralast oli kohal ja konkurents väga tihe. Üldiselt oli paljulubav sõit, aga lõpuosaga jäin parimatele alla. Etteheiteid pole, andsin maksimumi, aga teised on lihtsalt paremad," rääkis Kümmel pärast võistlust.

Kvalifikatsioonis 23. aja saanud Kümmel tõusis veerandfinaali viimases kurvis teisele-kolmandale positsioonile, kuid jäi finišisirgel Eirik Brandsdalile, Petter Northugile ja Nikita Krjukovile kindlalt alla.

Seega jäid 32aastase Kümmeli parimateks tulemusteks sel hooajal Faluni maailmameistrivõistluste ja Kuusamo MK-etapi 18. kohad. "Ootasin sähvakat, aga see jäigi tulemata. Vaadates ülejäänud eestlaste fooni, siis midagi teen teistest paremini. Aga midagi jääb jällegi puudu, et suurte rahade peale sõita. Kui ma oleks alles noorsportlane, siis olnuks see unistuste hooaeg, aga sellises vanuses ootan endalt rohkem," võttis ta talve kokku.

Drammenis võidutsesid Norra publiku rõõmuks naistest Maiken Caspersen Falla ja meestest Brandsdal.