Oscar Pistorius.Foto: SIPHIWE SIBEKO
Spordivaria
12. märts 2015, 16:51

VIDEO: Oscar Pistorius elab vanglas kui kuninga kass (8)

Tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmise eest süüdi mõistetud Oscar Pistoriuse elust vanglas on Lõuna-Aafrika Vabariigi meedia vahendusel maalitud vangla kohta küllaltki ilus pilt.

Nimelt on Pistorius koos kaasvangi Radovan Krejciriga nautimas mitmeid hüvesid, millest teised kinnipeetud vaid unistada võivad. Allika sõnul on see välja vihastanud teised vangid, kes usuvad, et Pistoriust ja näiteks mõrvakatses ja narkootikumide müümises süüdistatavat Krejcirit tuleks kohelda nagu teisi.

Näiteks saavad endine sportlane ja tšehh teistest paremat hommikusööki. Väidetavalt pistab Pistorius hommikuti pintslisse puuvilju, mille loputab alla piimaga segatud tee ja/või mineraalveega. 

Päevasel ajal käivad Pistorius ja Krejcir õues päikest nautimas ja trenni tegemas. Samuti käivad neil igal nädalal külas sõbrad ja lähedased. Kui teised vangid ei või külastajaid puudutada, siis neile on see privileeg lubatud.

Pistorius mõisteti Steenkampi tapmise eest eelmise aasta oktoobris maksimaalselt viieks aastaks vangi. Samas on olemas võimalus, et endine paraolümpialane pääseb vanglast vaid kümne kuu möödudes ehk tänavu augustis.

Pistorius ja Krejcir selgitavad omavahel välja, kes lööb paremini penalteid: