Ott Tänak Mehhikos.Foto: Twitter
Auto-Moto uudised
12. märts 2015, 18:05

Järve sõitnud Tänak: Rahvusvaheline Autospordi Liit peab muudatusi tegema (16)

Hiljutisel Mehhiko MM-rallil järve sõitnud ja vaat et ilmakuulsaks saanud Ott Tänaku sõnul on autoralli MM-sarjal vaja kedagi, kes turvalisusel silma peal hoiaks.

Eestlase sõnul võiks taolise ameti üle võtta mõni endine rallitipp. Tänaku arvates oleks sobiv kandidaat soomlasest kunagine kaardilugeja Jarmo Lehtinen, kes võitis Mikko Hirvoneniga sõites aastatel 2002-2014 13 MM-rallit.

"Sarjas on rohkelt sarnaseid kohti (viidates kohale, kus Raigo Mõlderiga järve sõideti) ja Jarmol on meist kõigist rohkem kogemusi. Tema peaks olema see, keda Rahvusvaheline Autospordi Liit (FIA) kuulda võtab," lausus Tänak. 

"Turvalisus peaks olema kõige tähtsam. Meil on vaja, et Jarmo sõidaks aasta lõpuni kõik katsed läbi," arvas eestlane, et Lehtinenile võiksid silma jääda potentsiaalselt ohtlikud kohad. "Tema jaoks on see lihtne, sest ta läbis eelmine aasta kõik kiiruskatsed."

FIA autoralli MM-sarja pealik Michele Mouton ei soovi Tänaku õnnetuse järel teha spontaanseid otsuseid. "Oleme seda katset [kus Tänak järve sõitis] aastaid ilma probleemideta sõitnud. Võime kellegi palkamise peale mõelda, kuid ärge paluge mul seda otsust täna teha."