Fernando Alonso.Foto: ALBERT GEA
Vormel 1
12. märts 2015, 19:43

Seina sõitnud Alonso avarii üle tekkinud torm ei vaibu

22. veebruaril Barcelona testsõitudel seina sõitnud McLareni piloodi Fernando Alonso avarii uurimine pole veel läbi.

Kahekordne maailmameister liitus McLareniga Ferrarist, kus tal eelmine hooaeg aia taha läks. Debüüti uue meeskonna eest hispaanlane F1-sarja 2015. aasta avaetapil teha ei saa, sest arstide keelu tõttu ei lubatud tal Austraalias startida. Alonso koha võtab üle taanlane Kevin Magnussen.

Barcelonas toimunud avarii kohta on liikunud palju erinevaid kuulujutte ning näiteks endine tippsõitja David Coulthard ei usu, et avalikkusele õnnetusest täit tõde räägitakse. "Ma arvan, et selle taga on rohkemat," on Coulthard öelnud.

McLareni sõnul põhjustas avarii tugev tuul ning Alonso autol probleeme ei esinenud. Samas on spekuleeritud selle üle, et kunagi ka Renault's sõitnud ja pärast avariid mälukaotuse käes vaevelnu sai autolt 600-vatise elektrilöögi.

"Teeme McLareniga koostööd ja meie meditsiini osakond uurib endiselt kõikvõimalikku infot. Samuti teeme nendega koostööd kõiges, mis puudutab masinat," lausus Rahvusvahelise Autospordi Liidu võistlusdirektor Charlie Whiting. 

Tänavuse aasta esimene F1 etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel Melbourne'i ringrajal, kus piloodid end 15. märtsil stardirivvi seavad.