Roland Lessing.Foto: ALDO LUUD
Talisport
12. märts 2015, 21:12

Ajaloolise sõidu teinud Lessing: millegi üle kurta küll pole (1)

Soomes Kontiolahtis toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel sai Roland Lessing meeste 20km tavadistantsil 15. koha, mis on tema senise karjääri tiitlivõistluste parim tulemus individuaaldistantsil.

Sõidu võitis maailmakarikasarja üldliider Martin Fourcade, kes teenis endale tiirus küll ühe trahviminuti, kuid oli sellest hoolimata 20,9 sekundit parem puhtalt lasknud Emil Hegle Svendsenist. Pronks läks Tšehhi, kelle esindaja Ondrej Moravec kaotas Fourcade'ile tiirus samuti korra eksides 40,5 sekundit.

Lasketiirudes eksis Lessing täna vaid korra ning kui ära võtta Lessingu ainus trahviminut, siis oleks Tartus sündinu lõpetanud Ole Einar Björndaleni ees kuuendana. Fourcade'ile kaotas Lessing 2.05,9. 

"Lamades läks täna hästi. Millegi üle kurta küll ei ole. Täna sain väga hästi lastud," sõnas Lessing intervjuus ETVle. "Pärast esimest lamadestiiru tegin veel parandusi ja õnnestus ära lasta." Lessingu sõnul on suusarada Kontiolahtis kerge ja libisemistingimused head, samuti tegid head tööd määrdemehed.

Teistest eestlastest oli Kalev Ermits 40. (kolm trahviminutit ja kaotust võitjale 4.25,8), Kauri Kõiv sai 59. koha (4, +5.59,1) ja Martin Remmelg oli 102. (6, +11.02,7). Laskesuusatamise MM jätkub homme naiste teatesõiduga, mis saab stardipaugu kell 18:15.