Janno Prants.Foto: ALDO LUUD
Talisport
12. märts 2015, 21:45

Eesti koondise peatreener: Lessing näitas, et isegi raskete tingimuste juures on võimalik kõrgele tõusta! (6)

Roland Lessing sõitis täna Kontiolahtis jätkuval laskesuusatamise MMil meeste 20 km tavadistantsil välja 15. koha, mis on 36aastase vanameistri jaoks tiitlivõistluste parim esitus. Ühtlasi tagas Lessing pääsu ka pühapäeval peetavasse ühisstardiga sõitu.

Eesti koondise peatreeneri Janno Prantsu sõnul tuli Lessingul võistlus peaaegu ideaalselt välja. "Kahtlemata oli see Rolandi poolt suurepärane esitus. Kodused pöidlahoidjad ei pidanud pettuma. Kindlasti oli see sõit tähtis eelkõige Rolandile endale, aga 15. koht lisas usku ka teistele, et isegi meie raskete tingimuste juures on võimalik kõrgetele kohtadele jõuda," rääkis Prants pärast võistlust Õhtulehele.

Lessing tegi nelja tiiru peale ühe möödalasu ja kaotas võitjale Martin Fourcade'ile (Prantsusmaa) 2.05,9. "Roland suutis rasketes oludes end kokku võtta. Nulliga sõitjaid oli küll pisut rohkem kui eilses naiste võistluses, aga sellegipoolest mängis laskmine suurt rolli. Null trahviminutit polnud ka talle kaugel," kiitis Prants.

Prants märkis, et Lessingu head minekut (lisaks sai ta sprindis 31. ja jälitussõidus 27. koha - toim) oli ette näha. "Kindlasti oli 15. koht meeldiv üllatus, aga mainisin ka enne MMi, et Rolandi puhul on oluline, et ta saavutaks enne MMi hea enesetunde ja positiivse laengu. Kui ta sõitis jaanuaris Oberhofi MK-etapile, mainis ta, et tagasisõidupileteid pole vaja liialt vara ära osta. Siis saigi ta sprindis 7. koha ja pääses ühisstarti. Umbes sama ütles ta ka nüüd. Tänu temale saame Kontiolahtis päeva kauem olla," muigas Prants.

Ta uskus, et Lessingule andis positiivse laengu tõsiasi, et MM toimub üsna merepinna lähedal, mitte mägedes. "See on meile hoopis leebem variant. Nii ei pidanud nii Roland kui paljud teised tingimata kodust kaugele mägedesse treenima minema. Ta sai olla palju pere juures ja Otepää lumeolud võimaldasid tal hästi treenida. See oli vastupidine Sotši olümpiamängude-eelse ajaga, kui lund polnud ja tuli treenida rolleritel," selgitas Prants.

Teistel eestlastel on individuaaldistantsid läbi, aga ees on veel teatesõidud. Homme peetava naiste sõidu teatenelik ja -järjestus on selge: Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Darja Jurlova, Kristel Viigipuu. Laupäevases meeste teatesõidus võib täna alles 102. koha saanud Martin Remmelgut asendada varuvõistlejana Kontiolahtisse sõitnud Rene Zahkna. Lõplik otsus tehakse homme.