Indrek Koser.Foto: ALDO LUUD
Jalgpall
13. märts 2015, 13:29

Tartu Tammeka sõidab külla 109 väravat löönud meeskonnale

Tartu Tammeka kohtub homme kell 14.00 jalgpalli Eesti meistriliigas Pärnu Linnameeskonnaga ning tartlaste peatreener Indrek Koser usub, et Pärnu ei korda esimeses voorus tehtud vigu.

Eelmisel aastal Eesti tugevuselt teisest liigast astme võrra kõrgemale tõusnud Pärnu kaotas hooaja avavoorus võõrsil 2:5 Narva Transile, mis jättis nad tabelis seitsmendale kohale. Tammeka ise kaotas avavoorus 0:3 Nõmme Kaljule ning hoiab koos Viljandi Tulevikuga käes punast laternat.

"Kindlasti oli algus natukene raske ja sisseelamine meistriliiga tempoga võtab aega. Olen kindel, et meie vastu nad samu vigu nagu Narva vastu ei tee," rääkis teist aastat Tammeka esindusmeeskonda juhendav treener Pärnu kohta.

Sellest hoolimata usub Koser, et homme on tartlastel kindlasti võimalus liigahooaja esimene võit võtta, kuid kohtumine tuleb raske, sest Pärnu on teinud häid täiendusi. Näiteks liitusid klubiga laenulepingute alusel vastavalt Nõmme Kaljust ja Tallinna Levadiast ründajad Robert Kirss ja Kristen Saarts. Mõlemad mehed mängisid Pärnus ka enne Eesti suurklubidesse siirdumist.

"Pärnu on kindlasti ohtlik ja näitasid ka Narva vastu, et on võimelised väravaid lööma. Nad olid väga lähedal sellele, et oleksid löönud kolm või neli väravat. Kindlasti on nad rünnakul ohtlikud, seal on neil päris tugevad jõud," lausus Koser meeskonnast, kelle mängud esiliigas olid viimastel aastatel tihti väga skooririkkad. Pärnu lõi eelmisel aastal 36 mänguga 109 väravat ehk keskmiselt veidi üle kolme ühes matšis.

Kas see tähendab, et Tammeka on treeningutel keskendunud rohkem kaitsemängule? "Treeningutel tegelesime enda probleemidega eelmisest mängust, aga need hõlmasid ka kaitset. Kindlasti pöörasime sellele tähelepanu." Koser lisas lõpetuseks, et tema hoolealuste üheks komistuskiviks võib osutuda kiirrünnakute peatamine: "Sarnaselt nagu Kalju lõi vasturünnakust värava, siis suutis ka Pärnu seda Narva vastu teha."