Meelis Rooba.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
13. märts 2015, 14:54

Paide peatreener Meelis Rooba: kui Kaljule kaks lööme, siis peame võitma! (1)

Eesti jalgpalli meistriliigas kohtuvad homme kell 14.00 Paide Linnameeskond ja Nõmme Kalju ning esimeste peatreener Meelis Rooba rääkis, et võimaluste realiseerimise korral tuleb Paidel mäng võita.

94 korda Eesti koondist esindanud Sergei Terehhovi juhendatav Kalju näitas enda liigahooaja avamängus Tartu Tammeka vastu küllaltki head minekut ning tartlasi võideti kodusel Hiiu staadionil 3:0. Paidel nii hästi ei läinud, sest Sillamäe Kalevile jäädi alla 1:4.

Rooba sõnul on Kalju suhteliselt heas hoos ning Sergei Terehhovi hoolealuste pidurdamisega tuleb Paidel kõvasti vaeva näha. "Meie eesmärk on ikkagist kaitsest lähtuvalt mängida, et me suudame kaitses püsida ja nende käigud kinni panna. Oleme nende mängijaid analüüsinud ja teame, mida nad teevad," rääkis 50 korda koondist esindanud poolkaitsja Õhtulehele.

Eelmisel hooajal liiga hõbedaga lõpetanud Kalevi vastu jäid paidelased hätta standardolukordadega, millest kas otse või mille järgselt Sillamäe neile kolm väravat lõi "Oleme neid harjutanud ja loodame, et saame hakkama. Sillamäel olid väga suured kaitsjad ja keskväljamängijad ehk pikkusega oli suuri probleeme. Kaljuga õnneks sellist füüsilist vahet ei ole," lausus Rooba.

Samuti peavad järvamaalased olema väga tähelepanelikud Ats Purje osas, kes Tammeka vastu kolm väravasöötu andis ja muidu aktiivne oli. Samas ei saa keskenduda ainult Purjele, sest Kalju meeskonnas on näiteks Hidetoshi Wakui ja Allan Kimbaloula näol kvaliteeti rohkelt.

"Tema (Purje) on üks võtmemängijaid, kellele me eraldi tähelepanu pühendame. Mees-meest küll ei mängi, aga kui Purje ääres on pall, siis tuleb temaga olla ja ei tohi lasta kaitsjal tema vastu üks-ühele olukordadesse jääda," lausus loots ning lisas, et tema uskumuse kohaselt saadakse eelmisel hooajal Soomes Kuopio Palloseuras mänginud terava eestlasega hakkama.

Ründemängu vaadates on Rooba optimistlik, sest näiteks Sillamäe vastu suudeti luua rohkelt väga häid võimalusi. "Usun, et suudame kindlasti häid momente tekitada, kuid kõik oleneb sellest, kuidas neid realiseerida suudame. Kui kuuest kaks ära lööme, siis usun, et peame selle mängu võitma."