Dacosta GooreFoto: Twitter / Narva Trans
Jalgpall
13. märts 2015, 16:27

KÕVA SÕNA: Narva Transiga liitus pikalt Venemaa kõrgliigas mänginud kaitsja, kelle üleminekusummad on olnud Transi eelarvest kaks korda suuremad

Narva Trans kinnitas, et klubi treeningutega on liitunud tõeliselt kõrgest klassist mängumees - 30-aastane endine Elevandiluuranniku noortekoondislane Akes Da Costa Goore, kes on pallinud viimased kuus aastat Venemaal ning osalenud sealses kõrgliigas 76 kohtumises.

Goore profikarjäär sai alguse Elevandiluuranniku kuulsas ASEC Mimosase klubis - sealt on tuule tiibandesse saanud enamik riigi suurtest jalgpallistaaridest nagu vennad Kolo ja Yaya Toure, Gervinho, Salomon Kalou jne - ning 2003.a kuulus ta ka U20 MMil käinud Elevandiluuranniku koondisesse. Seal oli tegemist kindla põhikoosseisu mängijaga, tolle seltskonna säravamateks tähtedeks olid hilisemad A-koondislased Arouna Kone (praegu Everton), Jean-Jaques Gosso (Gençlerbirliği) ja Sol Bamba (Leeds). Alagrupist jõuti MMil edasi, kaheksandikfinaalis (sellest mängust jäi Goore eemale) kaotati aga 0:2 USA koondisele.

MMi järel Goore välislepingut ei teeninud (ilmselt seetõttu pole tal õnnestunud murda ka Elevandiluuranniku A-koondisesse), kuid 2008.a siirdus ta Venemaale, toona kõrgliigas mänginud Vladivastoki Lutš-Energia ridadesse. Veel samal aastal ostis kaitsja 600 000 euro eest (võrdluseks: Transi tänavune eelarve on umbes 250 000 eurot!) endale teine kõrgliigaklubi FK Moskva, 2010.a liitus ta aga 500 000 euro eest meistri- ja esiliiga vehel pendeldanud Vladikavkazi Alaniaga, kelle eest pidadas aastatel 2010-2014 kokku 90 mängu (neist 36 kõrgliigas).

Transi sattus Goore tänu Narvas mängivale (küll pikalt vigastusega jalgpallist eemal olnud) heale sõbrale Bi Elysee Iriele. Goore on viimastel aastatel samuti vaevelnud vigastuste käes ning Transis loodabki ta tagasi saada oma parimate päevade taseme, et siis (loodetavasti) taas samm kõrgemale teha.