Austraalia GP kvalifikatsioonisõidudFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
14. märts 2015, 10:40

GALERII | Austraalia GP kvalifikatsioon: Mercedeste pidu, Massa alistas Ferrari (2)

F1 hooaja avaetapi, Austraalia GP kvalifikatsioonisõitudes üllatusi ei sündinud. Mercedeste ülemvõim oli mäekõrgune ja omavahelises duellis alistas Lewis Hamilton Nico Rosbergi.

Valitseva maailmameistri edu meeskonnakaaslase ees oli lõpuks 0,594 sekundit.

Põnevaks läheb homme duell viimasele poodiumikohale, millele sõidavad võidu Williamsi ja Ferrari piloodid. Pikaaegne Ferrari sõitja Felipe Massa suutis kvalifikatsioonid perutavad hobused enda selja taga hoida, ent tema kolmanda ning Kimi Räikköneni viienda koha vahe oli alla kümnendiku. Valtteri Bottas kaotas kolmikule kolm kümnendiku.

Väga hea debüüdi F1-sarjas tegi kahekordse rallimaailmameistri Carlos Sainzi samanimeline poeg, kes sai lõpuks kirja kaheksanda aja. Tallikaaslane, homme ajaloo kõige nooremaks GP-startijaks saav Max Verstappen viimasesse kvalifikatsioonivooru ei pääsenud.

Stardirivi viimaste meeste osas üllatusi ei ole: sel nädalavahetusel vaid boksimiljööd nautinud Manor Marussia mehed ei tulnud rajale ka täna ning nende ette platseerisid kaks McLaren-Hondat. 17. ajaga kvalifitseerunud eksmaailmameister Jenson Button sai kirja aja 1.31,442 ehk Hamiltoni ajale kaotas ta üle viie sekundi.


Homne stardirivi:
1)Lewis Hamilton 2) Nico Rosberg
3) Felipe Massa 4) Sebastian Vettel
5) Kimi Räikkönen 6) Valtteri Bottas
7) Daniel Ricciardo 8)Carlos Sainz
9)Romain Grosjean 10) Pastor Maldonado
11) Felipe Nasr 12) Max Verstappen
13) Daniil Kvyat 14) Nico Hulkenberg
15) Sergio Perez 16) Marcus Ericsson
17) Jenson Button 18) Kevin Magnussen