Russell Westbrook Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
14. märts 2015, 11:13

VIDEO | Kisub jaburaks: Westbrookilt 18 päevaga 6 kolmikduublit

Kui varem oli kolmikduubli ehk kolme kahekohalise arvuni küündiva statistikanäitajaga mängu lõpetamine korvpallurite jaoks suur saavutus, siis Russell Westbrooki jaoks on see muutunud juba rutiiniks.

Oklahoma City Thunder võõrustas möödunud ööl NBAs Minnesota Tiberwolvesi ning Westbrooki arvele jäi 35 minutiga 29 punkti, 12 resultatiivset söötu ja 10 lauapalli.

Alates 24. veebruarist on Thunder pidanud 9 mängu ning neist kuues on Westbrook lõpetanud kolmikduubliga. Pidurid on talle peale pannud vaid Los Angeles Clippers ja Chicago Bulls. Kolmas "kuivalejäämine" pärineb madinast LA Lakersiga, mil Westbrook pidas vigastuspausi.

Mängujuhi enda jaoks pole nõnda hea hoog aga liialt märkimisväärne saavutus. Pärast mängu Timberwolvesiga oli ta pigem mures, et peaaegu oleks õhtu lõppenud nelikduubliga – pallikaotusi tuli ta arvele lausa kaheksa. "Ma pean palli kinkimise ära lõpetama, nii palju võin ma teile öelda! On väga närviajav oma mehele sööta ja pallikaotus teha. Aga vähemalt me võidame," vahendas mehe sõnu ESPN.

Kui kõva saavutusega Westbrook hakkama sai? T on alles neljas mängija viimase 30 aasta jooksul, kes on hooaja peale kirja saanud kuus või enam kolmikduublit, ilma, et punktiskoor oleks langenud alla 25 silma. Teised taolised korvpallilegendid on Magic Johnson, Michael Jordan ja LeBron James.