Nõmme Kalju teenis teise 3:0 võidu järjestFoto: Arno Saar
Jalgpall
14. märts 2015, 15:51

GALERII: Kalju võttis Paides jõuga oma, Pärnu üllatas Tammekat (1)

Jalgpalli Eesti meistriliiga teises voorus sõitis Nõmme Kalju külla Paide Linnameeskonnale ning võttis Allan-Axel Kimbaloula, Vladimir Voskoboinikovi ja Tarmo Neemelo väravatest 3:0 võidu.

Kalju haaras kohtumise juhtotsad endale juba varakult: kuuendal mänguminutil pani Voskoboinikov karistusala vasakult äärelt teele terava tsenderduse, mille koksas väravasse tagumises postis luuranud Kimbaloula.

Ka matši teine värav löödi avapoolajal: käis 42. minut, kui senist mängu kindlalt domineerinud Kalju sai oma tahtmise vaat et esimese värava koopiaga. Karistusalla tulnud kõrge palli üritas üle puusa võrku kõmmutada Kimbaloula, ent tabas palli nõnda kehvasti, et see leidis väravajoonest kahe meetri kaugusel olnud Voskoboinikovi, kel polnud mingit probleemi võimaluse võrgu sahistamisega.

Sellega oli mäng Kalju arvates ka tehtud ning teisel poolajal Paidele nõnda kõrgelt survet ei avaldatud. Eriti hooletuks muututi kaitses ja oma üpris teravad võimalused tekkisid ka kodumeeskonnal. Realiseerida neid aga ei suudetud, sealhulgas eksis Vjatšeslav Zahhovaiko penaltil.

Minut enne teise poolaja lõppu pääses väravavahiga vastakuti veel vahetusest sekkunud Tarmo Neemelo ning kogenud mängija kindlustas 3:0 võravaga, et avavoorus Hiiu staadionil Tartu Tammekat nahutanud Kalju tabelisse oma teise võidu.

Teistes kell 14.00 alanud kohtumistes alistas Sillamäe Kalev võõrsil Viljandi Tuleviku 2:0 (41. Daniil Ratnikov, 47. pen. Andrei Sidorenkov), meistriliiga uustulnuk Pärnu linnameeskond sai tänu Taavi Lauritsa viimase kaheksa minuti jooksul vormistatud hat-trickile jagu Tartu Tammekast 4:2 (46. Kristen Saarts, 82., 83., 90+4. Taavi Laurits - 8. pen. Kristjan Tiirik, 67. Martin Hurt). 

Kell 16.30 pannakse pall mängu Tallinna Levadia ja Narva Transi vahelises kohtumises.