Pärnu VK sai raske võiduFoto: TEET MALSROOS
Võrkpall
14. märts 2015, 20:05

Järvamaa võrkpallurid andsid veerandfinaali teises mängus Pärnule vihase lahingu (1)

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria teises mängus andis Järvamaa Võrkpalliklubi Pärnu Võrkpalliklubile kõva lahingu. Enam kui kaks tundi kestnud kohtumise lõpetas Pärnu võistkonna kapteni Andrus Raadiku ründelöök, millega suvepealinna klubi võitis otsustava geimi 15:13. Terve kohtumise võitis Pärnu 23:25, 25:17, 25:19, 18:25, 15:13.

"Au meestele, kahju, et mäng ära ei tulnud, aga eks siis tugevam võitis,” nentis kohtumise järel Järvamaa peatreener Villi Vantsi volley.ee portaalile. "Läksime täna teadlikult serviga riskima ja tundub, et õnnestus. Vastase vastuvõtt oli natukene ligadi-logadi ja see võimaldas meil rohkem palle blokis ja kaitses üles tuua,” lisas Vantsi. Kohtumise järel kiitis Järvamaa peatreener oma meeskonna rünnakut, kus suudeti ära lahendada mitmeidki raskeid palle, ent samas nägi ta kõvasti parandamisruumi vastuvõtul. Selles osakonnas jäi Järvamaa alla 49-61.

Kohtumise edukaim oli Järvamaa pallur Ilmar Mõttus 19 punktiga, Kristjan Õuekallas ja Virko Vantsi lisasid 16. Pärnu poolel kogusid kahekohalise punktisumma viis pallurit, parim oli Kardo Kõresaar 17-ga.

Samas ei mänginud Pärnu täna just tavapärases rivistuses. Libero positsioonil asendas Edgar Järvekülge Jaanus Nõmmsalu, tempoosakonnas mängis Timo Tammemaa asemel Harri Palmar, kes tegi väga korraliku mängu, tuues 13 punkti ja jäädes 11-ga plussi. Sidemängijana tegutses Martti asemel Markkus Keel, lisaks oli lühike tööpäev ka põhidiagonaal Hindrek Pulgal, mistõttu teenis ohtralt mänguaega Leedu pallur Arnas Rumševicius.

Kolme võiduni mängitavat veerandfinaalseeriat juhib Pärnu 2:0, seeria kolmas kohtumine toimub Pärnus teisipäeval.

Teises veerandfinaalis oli Tartu Bigbank võõrsil 3:1 (25:18, 25:17, 22:25, 25:20) parem Rakvere Võrkpalliklubist. Rakverel ei teinud tänast kohtumist kaasa nende liider Reidel Alfonso Gonzalez Toiran, Tartu poolel mängis Robert Täht vaid neljanda geimi. 

Tartu ja Rakvere kolmas mäng toimub Tartus kolmapäeval.