Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen speeds through a corner during the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 15, 2015. AFP PHOTO / William WEST --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--Foto: WILLIAM WEST
Vormel 1
15. märts 2015, 08:01

GALERII | Hamilton võitis Austraasias kindlalt, finišisse jõudis vaid 11 autot (10)

Vormel 1 hooaja avavõistlus peeti täna hommikul Austraalias, kus erinevate probleemide tõttu startis vaid 15 autot. Põnevat võitlust esikohale kahjuks ei toimunud, esikohalt startinud Lewis Hamilton juhtis terve etapi ja Nico Rosbergi endale ohtlikult lähedale ei lasknud. Duellis kolmandale kohale alistas Sebastian Vettel Felipe Massa.
08:43

Minu poolt kõik, kaunist pannkoogihommikusööki kõigile ja tegusat pühapäeva!

08:39

Omaette võit on ka Jenson Buttoni McLareniga finišisse jõudmine, kuid eksmaailmameister on 11. kohal ehk viimane ja punktidest väljas. Hetkel, sest nagu Ricciardo mullune disklahv näitas, ei ole enne kohtunike viimast sõna miski kindel.

08:38

Felipe Massa poodiumikoht läks ebaõnnestunud boksipeatuse nahka, teine brasiillane Felipe Nasr tuleb debüütvõistlusel finišisse viiendana. Kuues mees Daniel Ricciardo kaotas juba ringiga ning talle järgnesid Hülkenberg, Ericsson, Sainz ja Perez.

08:36

Ja nõnda ongi: Hamilton esimene, Rosberg teine, Vettel kolmas. Kahjuks esikohale duelli me täna ei näinud!

08:34

Viimane ring!

08:33

Vastus: pigem ei midagi. Kaks ringi lõpuni, vahe on selle jaoks üüratu.

08:32

Ericcson möödub Sainzist ja sellega on duellid tänaseks ka otsas. Peaaegu! Nüüd on oodata vaid, mis juhtub võitluses esikohale.

08:30

55/58, vahe tipus 1,8 sekundit.

08:29

Kiire ülevaade hetkeseisust: Hamilton, Rosberg, Vettel, Massa, Nasr, Ricciardo, Hülkenberg, Sainz, Ericsson, Perez, Button

08:26

Vahed kõikide meeste vahel on soliidsed, kõige suurem võitlus käib esikohale, kus Mercedeseid lahutamas kaks sekundit. Käib 52. ring, kokku on neid täna 58!

08:24

Ja McLareni mured hakkavad avalduma. Button annab teada, et madalamatele käikudele vahetamised on väga problemaatilised. Kas ta jõuab finišisse? Punkte ta mõne kolleegi ebaõnneta ei saa.

08:19

Hetkel on vaid kolm meeskonda, kes võivad tuua finišisse mõlemad masinad: Force India, Sauber ja mõistagi esikohale võitlevad Mercedesed. Austraalia GP lõpuni on 11 ringi ja Hamiltoni ja Rosbergi vahel on 1,9 sekundit.

08:14

Tšau, Kimi! Kuni sa sõitsid, olid päris kiire.

08:13

Muutusi võistlejaterivi tagumises otsas: Perez möödub Buttonist ehk britt langeb viimaseks ja on nüüd esimene ning ühtlasi ainus mees, kes täna punkte ei saaks.

08:12

Rosberg ei taha sama saatust. "Rehvid tunduvad nüüd veidi paremana," ei kisa ta enam boksipeatuse järele.

08:11

Soomlaste sõit on sõidetud! Kui Valtteri Bottas ei saanud seljavalu tõtta startidagi, siis Kimi Räikköneni sõit saab otsa 42. ringil Vahetult pärast oma teist boksipeatust keerab eksmaailmameister tee kõrvale - tagumine vasak rehv jäi korralikult kinnitamata!

08:09

Loogika ütleks, et liidrid rohkem boksi ei tule, ent raadiosides väidab Rosberg, et uute rehvideta on väga keeruline finišisse jõuda.

08:07

Sergio Perez tuleb 38. ringi lõppedes lõpuks boksi. Pole paha saavutus!

08:05

Phäh, Mercedes, phäh! Rosbergile antakse teada, et ta peaks kütust hoidma, et sõidu lõpus Hamiltoni pitsitada, aga me tahame kohe duelli näha! Hamilton vastab sellele kiireima ringiga ja vahe on hoobilt taas 2,5 sekundit.

08:02

32 ringi läbis noormees oma debüüdil. Pool tundi veel ruudulise lipu langemiseni.

Loe rohkem