Jakov Fak.Foto: MICHAL CIZEK
Talisport
15. märts 2015, 17:58

LASKESUUSATAMISE MM | Uskumatult põnev meeste ühisstart andis MMile vägeva lõpu, 41aastane Björndalen napilt neljas! (1)

Soomes Kontiolahtis lõppesid laskesuusatamise maailmameistrivõistlused meeste 15km ühisstardist sõiduga.

Viimasele suusaringile läksid neljakesi koos Jakov Fak, Ondrej Moravec ja norralased Tarjei Bö ning vanameistrist legend Ole Einar Björndalen. Enne viimast tiiru kuulus liidrite hulka ka viimaste aastate valitseja Martin Fourcade, kuid prantslane eksis otsustavas lasketiirus kaks korda ja kukkus medalikonkurentsist välja.

Lõpuks näitas teravaimat jalga oma teise maailmameistritiitli võitnud sloveen Fak, kes lasi mööda vaid ühe märgi. Fakile järgnesid tšehh Moravec ja Bö, kes kaotasid võitjale vastavalt ühe ja 3,7 sekundiga, ka nemad eksisid sarnaselt Fakile tiirudes korra. 41aastane Drammenis sündinud Björndalen lasi küll eksimatult, kuid ei suutnud suusarajal noortematele vastu saada ning kaotas neljandana 10,2 sekundit.

Ühisstardile pääsesid MMi 30 parimat ehk starti sai asuda ka Roland Lessing. Eestlane sai endale au olla viimane MMil finišisse jõudnud võistleja, sest Lessing lõpetas 30. Fakile kaotas ta kolme möödalasu juures 3.02.