Alar Varrak hoolealuseid juhendamas.Foto: LAURA OKS
Korvpall
15. märts 2015, 21:21

Alar Varrak: "Mõnikord räägin pärast kaotust täpselt vastupidist juttu."

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai Prahas peetud VTB Ühisliiga mängus Nymburkiga muljetavaldava võidu 92:73 ja peatreener Alar Varrak võis nentida: "Kokkuvõttes hea mäng."

Tundus, et 60:34 lõppenud esimene poolaeg, mis sisaldas ka 37-punktilist teist veerandaega, oli hooaja parim? "Tegime ka Nižni Novgorodi vastu supermängu. Aga tõsi, kolm veerandaega toimis kõik," vastas Varrak.

"Gregorilt (Arbet – toim) hea töö kaitses – pluss võistkond aitas teda – Darius Washingtoni vastu. Too Nymburki rünnakumootor läks peagi närvi ja hakkas kangutama. Saime nende rünnaku lonkama, ise kiireid rünnakuid, visked läksid ja enesekindlus kasvas. Mõnikord räägin pärast kaotust täpselt vastupidist juttu," muigas Varrak.

„Täna domineerisime meie. Ega sa mängu ajal mõtle sellele, et esitus on nii veenev. Poolajal tõepoolest vaatasin tablood ja pidin mehi manitsema, et nad end lõdvaks ei laseks. Kolmandal veerandil ei tabanud visked enam sama protsendiga, aga ikkagi võitsime perioodi mõne punktiga. Neljanda veerandi alguses tekkis paariminutiline halb hetk, aga õnneks saime sellest üle."

Juhendaja lisas, et praegune rütm - kaks mängu nädalas - on sobiv, kolmapäeval aitas Rapla Tyco oma südi vastupanuga saada Kalevil hea mängu. Näib, et Keith Bensoni ja Oleksi Petšerov sulavad üha paremini võistkonda sisse?

"Otseselt kehvasti pole jah, läinud, mõnegi mehega on varem läinud kehvemini kui nende kahega. Peamine, et väljakul tekiks sünergia. Benson on Elegari mängulaadile sarnane. Petšerov viskab endiselt mõnikord kohast, kust keegi seda ei oota, aga siiani on viskeprotsent olnud normaalne. Nii et pigem on uued mehed kohanenud hästi kui halvasti," võttis Varrak teema kokku.