KORVPALL TLNSLO: KALEV / CRAMO - LIETKABELIS TALLINN,EESTI, 30JAN15 KORVPALL mh/Foto MATI HIIS ÕHTULEHTFoto: Mati Hiis
Korvpall
16. märts 2015, 07:00

Kalev/Cramo noolis Ühisliiga rekordit! (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond tegi Prahas peetud Ühisliiga mängus Nymburkiga superpoolaja (60:34), mis aitas jõuda kindla 92:73 võiduni. Polnud tundagi, et Oleksi Petšerov ja Keith Benson liitusid meeskonnaga alles hiljuti.

Eriti hiilgavalt esines Kalev teisel veerandajal, kui vastase korvile anti turmtuld ja periood võideti 37:20. Tegemist on Vilniuse Lietuvos rytase nimel olevast liiga ühe veerandaja punktirekordist vaid ühe silma võrra nõrgema tulemusega, teist kohta jagatakse Moskva CSKA endaga. Selle veerandaja statistika nägi välja järgmine: alustuseks pallikaotus ja möödavise, järgmisest 17 viskest tabas 14 (sh kolmesed 9/7) ja 2 vabaviskest 2…

"Kõik toimis. Gregorilt (Arbet – toim) hea töö kaitses – pluss võistkond aitas teda – Darius Washingtoni vastu. Too Nymburki rünnakumootor läks peagi närvi ja hakkas kangutama. Saime nende rünnaku lonkama, ise kiireid rünnakuid, visked läksid ja enesekindlus kasvas. Mõnikord räägin pärast kaotust täpselt vastupidist juttu," muigas Kalevi peatreener Alar Varrak.

Kalevi esitus meenutas ühte teist Tšehhis peetud korvpallimängu, kui meie koondis oli 14 aastat tagasi EM-valiksarjas sealsest meeskonnast üle 92:76. Toona sillutati selle võiduga teed finaalturniirile.

Nüüd on Ühisliigas 7.-10. kohal asuvatel Kalevil, Riia VEFil, Saraatovil ja Astanal võrdselt 10 võitu, kuid lätlastel ja venelastel on kaks mängu varuks.