Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai Ühisliigas teise võidu järjest.Foto: LAURA OKS
Spordiblogi
16. märts 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Korvpall esimest, teist ja kolmandat korda

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 16. märtsi valik:

Nädala pluss: BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkab võitlust Ühisliiga play-off’i koha eest. Seejuures murti võõrsil enam kui kindlalt maha Tšehhi meister Nymburk, kes asub Ühisliigas küll Eesti klubist tagapool, kuid näiteks EuroCupil pääses teisele etapile ning palju ei jäänud puudu ka play-off’i pääsemisest. Ent Alar Varrak on suutnud kahele uuele mehele põhitõdesid üsna kiirelt selgitada ja meeskond esitab sama tuttavat korvpalli nagu Elegari ja Freimanise ajal.

Nädala miinus: Teine Eesti tippklubi Tartu Ülikool/Rock paraku kurvastas korvpallisõpru. Hooaja nõrgim mäng, ja kus – Balti liiga poolfinaalis, nagu kurvalt rõhutas ka peatreener Gert Kullamäe. Mitte ainult tulemus, „miinus 25“, vaid ka kurb mängupilt. Eriti rünnakul (49 punkti), teha ei suudetud isegi ühtegi veidigi särtsakat spurti. Ja kelle vastu – lätlaste! Nõnda jäeti endale homme kodusaalis peetavaks kordusmänguks ainult teoreetilised võimalused.

Nädala ennustus: 60% on tõenäosus, et Rapla Tyco korvpallimeeskond alistab laupäeval koduses meistriliigas Rakvere Tarva ja kindlustab põhiturniiri kolmanda koha. Kui välja arvata kohtumised Kalev/Cramo ja Rockiga, on Rapla ülejäänute vastu saanud juba kaksteist võitu järjest, sealhulgas võõrsil Tarva üle. Virulased on olnud viimastel nädalatel ebastabiilsemad, kaotades TTÜ-le ja TLÜ/Kalevile. Pealekauba mängitakse Raplas. Küll ei saada Tarva vastu kunagi kergeid võite, nii et intriig on püsti!