Tanel LeokFoto: Jemma MX Photos
Auto-Moto uudised
16. märts 2015, 22:31

FOTOUUDIS: Tanel Leok kerkis Briti meistrivõistluste avaetapil poodiumile

Wolverhamptonis Hilton Parki krossirajal anti avalöök tänavustele Maxxis ACU Briti meistrivõistlustele, Tanel Leok sai MX1 klassis teise koha.

Kvalifikatsoonis sõitis Leok (Kawasaki) välja neljanda ja Gert Krestinov (Honda) kaheksanda aja, kiireim oli eelmise aasta Briti meister Shaun Simpson (KTM).

Esimeses sõidus toimus stardikurvis kohe suurem kukkumine, kus osales ka Leok, kes sai õnneks sõitu jätkata ning kihutas end lõpuks viiendaks. Hea sõidu tegi ka Krestinov, kes lõpetas Leoki ees neljandana. Sõidu esikolmiku moodustasid Simpson, Brad Anderson (Yamaha) ja Martin Barr (KTM).

MX1 klassi teist sõitu asus Shaun Simpson, kellele järgnesid meeskonnakaaslased Krestinov ja Kristian Whatley ning Leok, kes tõusis sõidu lõpuosas teisele kohale, kuid sõit sai enne läbi ja Simpson sai sõiduvõidu. Vahepeal liidriks tõusnud Whatley ületas lõpujoone Krestinovi ees kolmandana.

Kuna MX2 klassis toimus tõsine avarii, siis tuli võistluspäeva suurem paus sisse ning kolmas sõiduvoor jäeti ära. Seetõttu võitis kahe sõidu kokkuvõttes Simpson (50 p), Leok oli 38 punktiga teine, Whatley samade punktidega kolmas ja Krestinov (36 p) neljas.