Diego Simone. Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
17. märts 2015, 07:00

Atleticot vaevab väravatepõud

Mullu ereda tähena Euroopa jalgpallielu kirgastanud Madridi Atletico sära on veidi tuhmunud. Valitsev Hispaania meister on koduliigas alles neljandal kohal ning väljas ollakse ka karikasarjast. Võidetav on veel vaid üks karikas, mullu nii napilt linnarivaal Realile kaotatud Meistrite liiga trofee.

Selleks tuleb end korralikult käsile võtta, sest tänases kaheksandikfinaalide korduskohtumises Leverkuseni Bayeriga on Vicente Calderoni staadionil tarvis enda kasuks pöörata Saksamaal saadud 0:1 kaotus.

Ülesanne näib kergemana, kui see tegelikult on. Mängu võitmiseks peab Atletico lööma vähemalt ühe värava ning hetkel Diego Simeone hoolealuste kahurid ei paugu. Veebruari algul häbistas Atletico Madridi derbis Reali 4:0, ent järgneva kuue mänguga on löödud vaid neli väravat, neist kolm liiga tagumises otsas võitleva Almeria vastu.

Madridlaste seisu ei tee paremaks ka tõdemus, et keskkaitsja Diego Godin (ja ka keskväljamees Tiago) on Leverkuseni vastu mängukeelu all ning kui sakslased peaksid ühe värava lööma, vajab Atletico juba kolme.

Teises tänases kohtumises peab Arsenal korda saatma ime: koduses avamängus jäädi Monacole alla 1:3 ehk Vahemere mahedas kliimas tuleb võõrustajate puur täis taguda.