JAHT: Margus Hunt peab hooajaeelses treeninglaagris tõestama, et teda tuleks eelistada mitmele kogenud konkurendile.Foto: Vida Press
NFL ameerika jalgpalli liiga
17. märts 2015, 07:00

Kus paikneb Hunt klubisiseses pingereas? (4)

Cincinnati Bengalsi Ameerika jalgpalli meeskond tõi pühapäeval klubisse tagasi kaitseliini kunagise tugisamba Michael Johnsoni. Kui madalale kukutas see äärekaitsjate paremustabelis Margus Hundi?

Bengalsil on hetkel hingekirjas viis äärekaitsjat ning klubi mänguskeem nõuab, et platsil viibiksid vähemalt kaks. Hooajaeelsed "vabatahtlikud" treeningud algavad aprillis ja siis saab selgemaks, mitmendat viiulit Hunt neile kohtadele mängib. Konkurendid on tal kõvad:

Michael Johnson – Kui Hunt 2013. aasta suvel Bengalsisse palgati, loodeti temast just asendajat Johnsonile, kelle teenetest liigsuure palganumbri tõttu loobuti. Tulemus oli niru mõlema jaoks: Tampa Bay Buccaneersiga liitunud Johnson sai hooaja peale kirja vaid neli mängujuhi mahatõmbamist, kaitseliini liidri minema lasknud Bengals võistkondlikult kokku vaid 20. 2013. aastal olid koos Johnsoniga sack’ide arv 49. Liidrirolli täitmist oodatakse temalt ka tänavu.

Carlos Dunlap – Pärast Johnsoni lahkumist eeldati, et Dunlap nihkub vasakult vastutusrikkamale paremkaitsja positsioonile, ent treenerid otsustasid teisiti. Siit ka üks põhjus, miks Hundi mullune mänguaeg nõnda kasinaks jäi – meeskonna parim kaitsja mängis temaga sama positsiooni. Vaevalt et Hundi suure arenguta status quo muutub.

Wallace Gilberry – Mullu paremkaitses põhimeherolli täitnud Gilberry langeb nüüd positsioonivõitluses Johnsoni seljataha ning see on halb uudis Hundile. Cincinnati treenerid näitasid mulluse hooaja lõpus, et isegi kui eestlane on hoos, usaldatakse pigem kogenumaid mängijaid. Kuna kaheksandat hooaega NFLis alustab Gilberry ei pea täitma põhimeherolli, on ta ilmselt kõige eelistatum varumees mõlemale äärekaitsjakohale ja Hundi peamine konkurent mänguajale.

Will Clarke – Mulluse noormängijate draft’i kolmandas ringis Bengalsisse palgatud Clarke pidi aasta veetma kaugel pingiotsal, ent sai tänu Hundi ja teiste kaitsjate vigastustele aasta lõpus mitmes mängus ka platsile. Kolmel korral vastase mahatõmbamisega tegi ta sama tulemuse kui eestlane oma debüütaastal. Tänavu peaks Clarke’i roll suurenema, loodetavasti mitte Hundi arvelt.

Rookie? – Bengalsil on äärekaitsjaid küll piisavalt, ent ilmselt jätkatakse viimaste aastate strateegiat ja draft’ist nopitakse mõni kaitseliinimees juurde. Need mängijad peavad plaani järgi terve aasta treenima ja õppima ning mängu lastakse nad vaid ootamatute vigastuste korral, mis kuue äärekaitsja puhul näib ebatõenäoline.