Nico Rosberg.Foto: LaPresse/Photo4
Vormel 1
17. märts 2015, 16:37

LÕBUS SÄUTS: Rosberg kutsub Vettelit Mercedese edu saladusi avastama

F1-sarja möödunud hooaega valitsenud Mercedese üks pilootidest Nico Rosberg kutsus Ferrari Sebastian Vetteli Mercedese infotunnile enne 29. märtsi etappi Malaisias.

Rosberg võitis eelmine aasta koos meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoniga 19 võidusõidust tervelt 16, samuti olid Mercedesed parimad 18 kvalifikatsioonisõidus. Domineerimine tundub jätkuvat tänavugi, kui valitsev maailmameister Hamilton aasta esimese etapi Rosbergi ees võitis.

Aastatel 2010-2013 kolm järjestikust maailmameistritiitlit võitnud Vettel rääkis pärast Austraalia etappi, et F1 hooaeg on juba sama hästi kui läbi. "Nad on favoriidid. Mercedes oli juba eelmine aasta teistest parem ning tänavu on nad seda vahet vaid suurendanud," rääkis sakslane siis.

"Kallis Seb, see on ametlik kutse sulle, et sa liituksid meie infotunniga reedel kell 16.00 Sepangis. Näeme seal ja ära unusta oma märkmikku," lõõpis Rosberg Twitteris. Muide, kahe hooaja vahel Red Bulli masina Ferrari vastu vahetanud Vettel oli Austraalias kolmas.

Pärast tänavuse hooaja avaetappi Melbourne'i ringrajal on palju kostunud arvamusi, et Mercedese domineerimine pole sarjale tervislik. Kõige sõjakamalt on sõna võtnud Red Bull, kuid ka vormel-1 juht Bernie Ecclestone on nõustunud, et tiime on vaja võrdsustada.