Janar Talts mängib üle Ventspilsi korvpalluri Žanis Peinersi.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
17. märts 2015, 20:04

Läti sadamalinna klubi jõudis Balti liiga finaali

REPORTAAŽ | Tartu Rock kaotas Ventspilsile ka kodus

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kaotas Balti liiga poolfinaali kordusmängus Ventspilsile 72:76 ja hakkab mängima pronksimatši. Kodus olid lätlased jäänud peale teatavasti 74:49.

Võrreldes eelmisel nädalal võõrsil peetud kaotusmänguga oli tartlaste algus teisest puust. Kui siis ei suudetud 40 minutiga visata isegi pooltsada punkti, siis nüüd saadi kohe ette 7:0, kuus esimest rünnakut lõppes korviga ja kolme minutiga oli visatud 13 silma vastase 7 vastu. Mitmel korral pääseti ette ka 9 silmaga, kuid õnnetuseks mõistis Ventapils üsna kiiresti, et kui nad ootavad sama hõlpsat võitu kui kodus, siis nad eksivad. Veerandaeg lõppes 24:18, Janar Talts oli toonud 8 punkti.

Rockis oli seekord seda energiat, millest nädal tagasi puudust tunti. Rünnakul jätkati hoogsalt, kuid paraku toimis ka lätlaste rünnak. Mitmel korral tabati kaugelt üle meie mehe käe, oma töö tegid ära liidrid Kristaps Janicenoks ja Martinš Meiers. Rocki rünnakut hoidis eelkõige üles perioodiga kolm kolmest tabanud Tanel Sokk, kuid nende kümne minutiga visati 17 punkti Ventspilsi 25 vastu ja suurele vaheajale mindi 41:43 kaotusseisul.

Pärast vaheaega sai Rock Taltsi ja Kriisa vedamisel uuesti ette 52:45, neist esimene oli selleks ajaks toonud 15 ja teine 12 punkti, ja Ventspilsi juhendaja Roberts Štelmahers võttis aja. 24 minutiga oli visatud rohkem punkte kui eelmisel korral terve mänguga! Peagi oligi tasakaal jalul, mis aga tähendas, et kahe mängu peale kokku olid vastased endiselt veerandsajaga peal. Palju.

Põhiliselt varumeestega mängides jäädi viimase veerandi alguses taha 59:67. Kriisa, Sokk ja Talts toodi mõneks ajaks tagasi, mõlemad pooled lõpetasid aga mängu varumeestega.