Oliver KonsaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
17. märts 2015, 21:53

"RADAR": Miks jalgpallur Oliver Konsa kokaiiniärisse sattus? (12)

Kanal 2 saade "Radar" keskendus muuhulgas ka jalgpallur Oliver Konsale, kes 2012. aastal teenis kokaiiniäris süüdistatavana aastase vanglakaristuse, kuid kes nüüd on mängimas Soome teises liigas, FC Myllypuros. 

Toona 27aastasena Nõmme Kalju meeskonnas Eesti meistritiitli võitnud Konsa pani toime kuriteo, mis seisnes korduvas suures koguses kokaiini käitlemises. Nimelt andis ta kokaiiniärikatele oma Astangu korteri ja vähemalt korra anti talle ka väike narkokogus edasimüümiseks. Konsa sai karistuseks nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse, millest kandis vaid üks aasta ja kaks kuud reaalselt. 

Miks ta aga halvale teele läks?

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak teost otsesõnu ei räägi, kuid möönab: "Lõpuks oleme kõik pärit oma lapsepõlvest ja mingite kindlate väljakujunenud isikuomadustega. Eks sealt tuleb seda vastust otsida. Ta ei olnud leidnud sinnamaani oma kohta elus. Ta tegi väga hea hooaja. Ju ta leidis sellel aastal koha, kuid ju tema hing vajas selliseid puuteid tumedast või negatiivsest maailmast, mis andis talle rahulolu kas läbi materiaalse kindlustuse või läbi seltskonna, mis patsutas õlale."

Riigiprokurör Andres Ülviste oli aga konkreetsem: "Ju selle pärast Oliver Konsa sellele rajale sattus, et ta tahtis saada raha."

Möödunud aasta jaanuarist, peale vanglast vabanemist pole Konsast teateid olnud, kuid möödunud nädalal ilmus endine Eesti koondise ründaja avalikkuse ette, kui lõi Soome teise liiga klubi FC Myllypuro eest kaks väravat. Kas Konsal oleks Eesti jalgpalliüldsuses enam kohta?

Konsa sõber, Tartu Tammeka mängija ja treener Kristjan Tiiriku arvates on palluri oskused jätkuvalt head: "Ma arvan, et kui ta ennast kokku võtaks ja kõvasti trenni teeks, siis Premium liigas ta hätta ei jääks. Kuid need eesmärgid, mis tal siit minnes Tallinnasse olid, olid kindlasti suuremad."

Pohlak seda meelt aga pole. "Tõenäoliselt vaadates seda, kuidas klubid toimivad, ma ei näe sellist võimalust. Sellise tavapärase muinasloona see kõlaks hästi. Kas ma tahaks seda? Maailmaparandajana peaksin ju tahtma, aga sellisel juhul ütleksin pigem ei."