Petter NorthugFoto: JOOSEP MARTINSON
Talisport
18. märts 2015, 13:19

Northug käis täna taas kohtus ning talt nõutakse kahe miljoni krooni suurust kahjutasu!

Northug ei pruugi järgmisel aastal MK-etappidel kaasa teha (4)

Faluni MMil absoluutseks suusakuningaks tõusnud norralane Petter Northug ei pruugi järgmisel aastal MK-etappidel kaasa teha. Põhjuseks jätkuv sponsoritüli, mistõttu on mees ka täna kohtusaalis, vahendab Adressa. 

Norra suusakoondise peasekretär Age Skinstad paneb tänavu ameti maha ning mehe viimaseks sooviks on Northug koondise juurde tagasi tuua. "Ma ei ole Petteriga pärast Holmenkolleni MK-etappi rääkinud ning ei tea, mida ta edasi tahab teha. See sponsorirobleem tuleb ära lahendada," sõnas ta.

Mis probleem? Northug peab 1.maiks otsustama, kas ta taasliitub rahvuskoondisega ning ütleb ära sponsorlepingule kauplusteketi Coopiga, sest Norra koondise toetaja on poekett Spar. Vastasel juhul ei saa ta Norra suusaliidult võistluslitsentsi ning peab rahvusvahelistelt võistluseemale jääma.

Tegelikult võinuks ta eemale jääda ka sellel hooajal, kuid ta suutis Norra suusaliiduga kokkuleppe sõlmida: lepingu järgi kuulus ta suusaliidule 24. novembrist 7. aprillini, mil kauplustes ei tohi tema rõivabrändi müüa. Northugi toiduained seevastu on talvel saadaval, kuid suusaässal on keelatud neid enne kevadet reklaamida.

Praegu viibib Northug kohtusaalis aga just nimelt Coopi tõttu: poekett käskis tal lõpetada kolmeaastase sponsorlepingu võrgufirma Nye Høyderiga ning nüüd nõutakse suusakuningalt 2 miljoni Norra krooni suurust kahjutasu. Northug pöördus enda õiguste kaitsmiseks aga kohtusse ning esitas vastuhagi. Ka selle kohtuasja lahendist võib sõltuda Northugi otsus. 

"Petter peab selle otsuse ise ära tegema. Mina ennast sinna vahele ei sega, kuigi olen teda suunanud. Loodan, et ta mõistab, mis talle hea on," sõnas Skinstad.