Oscar PistoriusFoto: JOHANNES EISELE
Kergejõustik
18. märts 2015, 15:05

VIDEO | Pistorius jälle pigis: vanglaülemad läksid video pärast marru (9)

Jalutu jooksja Oscar Pistoriuse päevad Pretoria vanglas on muutumas problemaatiliseks: video, kus ta mängib jalgpalli kurikuulsa maffiapealiku Radovan Krejciriga, on vanglaülemad marru ajanud ning vangivalvurid korraldasid kongides teiste kinnipeetavate asjade konfiskeerimiseks reide. 

Kaadrite lekkimine ajakirjandusse tekitas vanglas suure pahanduse ning sundis vangivalvurid kinnipidavatelt mobiiltelefone ja sim-kaarte konfiskeerima, vahendas CAJ News. Nüüd on vangid aga Pistoriuse hella kohtlemise pärast pahased. 

"Nad võtsid meilt telefonid ära ning karjusid samal ajal, et me oleme rumalad! Nad karjusid meie pihta selle video pärast, mis Pistoriuse ja Kejciri jalgpallimängust meediasse lekkis," kurtis üks vang.

Ühtlasi pole kaasvangid Pistoriuse ja Krejciri kohtlemisega rahul. Näiteks saavad endine sportlane ja tšehh teistest paremat hommikusööki. Väidetavalt pistab Pistorius hommikuti pintslisse puuvilju, mille loputab alla piimaga segatud tee ja/või mineraalveega. Samuti käivad neil igal nädalal külas sõbrad ja lähedased. Vanglaesindaja eitab aga süüdimõistetute privileege - Pistorius olla lihtsalt teistele hea eeskuju. 

Kuigi Pistorius mõisteti tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmise eest eelmise aasta oktoobris maksimaalselt viieks aastaks vangi, võib ta vanglast pääseda juba hea käitumise korral tänavu augustis.