Jenny Bone haiglas (paremal) ja pärast tervenemist (vasakul). Ülal koos abikaasa John Bone'i ja pojaga.Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Maailm
18. märts 2015, 18:49

Koomas olnud naine kuulis pealt, kuidas abikaasa ja arst vaidlesid tema ellujätmise üle (3)

Inglanna arvati olevat ajusurmas. Hiljem selgus, et ta kuulis kõike, mis ta ümber toimus. Samuti kuulis ta abikaasa ja arsti vestlust selle üle, kas jätta ta elushoidvate aparaatide külge või mitte.

40aastane inglanna Jenny Bone jäi aasta tagasi raskelt haigeks. Guillaini-Barré sündroomi põdev naine oli saanud südamerabanduse ning arstid arvasid, et tal on ka ulatuslikud ajukahjustused. Arstide hinnangul oli naine olnud südame seiskumise ajal liiga kaua hapnikuta, mille tõttu aju lakkas töötamast.

Proua Bone lebas koomas, kuid ometi mitte ajusurmas, nagu arstid olid arvanud, kirjutab Daily Mail. Hiljem selgus, et ta oli kuulnud abikaasa John Bone'i ja arsti vestlust sellest, kas ta tuleks hingamisaparaadi küljest eemaldada või mitte.

Arst oli teinud mehele ettepaneku aparaadist sõltuv elu katkestada, kuid mees ei nõustunud sellega. Nii tegutses John Bone isegi vastu naise tahtmist, kes oli varem avaldanud, et ta ei tahaks elada tegutsemisvõimetuna. "Arst ütles, et me peame suhtuma realistlikult sellesse, mis võib juhtuda. Mina aga kinnitasin jätkuvalt, et see oleks liiga vara," meenutas John Bone.

Nüüd on naine mehele väga tänulik.

"Olin teadlik minu ümber toimuvatest vestlustest. Peamiselt räägiti siis, kui mu asendit voodis muudeti," rääkis Jenny Bone Daily Mailile.

Pärast Guillaini-Barré sündroomi diagnoosimist leidsid arstid, et naine võib siiski elama jääda ning võimaldasid ta organismil koomas rahus toibuda.

Praeguseks on proua Bone taas elujõuline. Ta saab nüüd hoolitseda oma viieaastase poja eest ning on naasnud tööle – naine töötab maamõõduspetsialistina.