ÕUD: Taas ilmetu mängu teinud Mesut Özil ei suutnud kaotust uskuda. Foto: Reuters
Jalgpall
19. märts 2015, 07:00

Arsenali oodatud ahastus (1)

Eile hilisõhtul selgusid Meistrite liiga viimased veerandifinalistid, ent vaevalt tundsid sealsed allajääjad taolist kaotusvalu kui teisipäeval Arsenal ja Leverkuseni Bayer. Ja ometi oli see kõik tähtedesse kirjutatud!

Arsenal on kihlveohuntide lemmikmeeskond, sest sellist stabiilsust kohtab maailma jalgpallis harva: londonlased on 17 aastat järjest Meistrite liigasse jõudnud ja seal alati põrunud. Viimased viis aastat on kaotatud kaheksandikfinaalis ning neist neli korda heroiliselt, kus edasipääsust jäi puudu vaid üks tabamus.

Kiire ajalootund: 2011. aastal võitis Arsenal kodus legendaarset Barcelonat 2:1, ent kaotas võõrsil pärast Robin van Persie punast kaarti 3:1; 2012 jäädi Milanole võõrsil alla 0:4, ent kodus mindi poolajaga 3:0 juhtima, järgmised 45 minutit rapsiti tühja; 2013 kaotati kodus Müncheni Bayernile 1:3 ja võeti siis võõrsil väheks jäänud 2:0 võit. Vaid mullune allajäämine Bayernile oli meeldivalt konkreetne: 0:2 kodus, 1:1 võõrsil.

Londoni suurklubi reisis sel hooajal Vahemere äärde teadmises, et pärast kodustaadionil Monacole 1:3 kaotatud kohtumist vajatakse keskmist sorti imet, millele ladusid põhja Oliver Giroud' ja Aaron Ramsey kaks väravat. Viimased veerand tundi peeti edasiviivale tabamusele ajujahti, ent lootusetult. Monaco viisid edasi võõrsil löödud väravad.

Osaliselt poleks Arsenali poolehoidjatel ju põhjust kurta – 17 aastat järjest Meistrite liigas on uhke saavutus. Ometi on kassiahastus peal mitte ainult neil vaid ka peatreener Arsene Wengeril «Võib-olla oleks parem, kui me ei langeks nõnda võistlusest vaid pääseks Euroopa liigasse, kus oleks suurem tõenäosus võita,» kahetses prantslane edu alagrupifaasis.

Kui Wengeri peas juba sellised mõtted tiirlevad, vaatab ta ilmselt kurva näoga Inglise liiga tabeliseisu – Arsenal on hetkel kolmas ehk londonlastele terendab ka 18 järjestikune hooaeg maailma klubivuti prestiižseimas sarjas.

Draamat nägi teisipäeval ka Madridis, kus Saksamaa integratsioonipoliitika sai kaks suurt lööki: Leverkuseni Bayeri türklased Hakan Calhanoglu ja Ömer Torpak eksisid kaheksandikfinaali penaltiseerias Atletico Madridi vastu. Viimase naela omade kirstu või õigemini palli üle lati virutas siiski sakslane Stefan Kiessling. Avamängu 0:1 kaotanud Atletico värava lõi Mario Suarez, otsustava penalti realiseeris Fernando Torres.
Viljar Voog