KAUAOODATUD DIPLOM: Julia Beljajeva tähis­tas sündmust poiss-sõbraga. Foto: INSTAGRAM
Vehklemine
19. märts 2015, 07:00

Julia Beljajeva lõpetas ülikooli ning kogus Sotšis vormi (9)

2013. aastal Budapestis epeevehklemises maailmameistriks kroonitud Julia Beljajeva lõpetas jaanuaris Tartu Tervishoiu Kõrgkooli. Õendust õppinud epeeneiu tööd aga kohe rabama ei hakka, sest sporditegemine vajab tõsisemat hoolt.

22aastane Beljajeva on terve oma sporditee jaganud aega õppimise ja treeningute vahel. Nii käis ta hommikuti koolis loengutes või praktikal, sekka mõni treening ning lõpuks ka võistlusreisid. Jaanuari lõpus langes kivi südamelt – lastega seotud lõputöö sai kirjutatud, õenduspaberid on käes ning haridus olemas!

Väsimusest võitu

"Olin diplomit saades väga õnnelik, sest ausalt öeldes see oli väga raske – õppida ja trenni teha, kõik oli väga väsitav," tõdeb ta. "Oli aegu, mil mõnikord jõudsin eksamile, mõnikord mitte – siis käisin üksi järgi tegemas. Pole ju teab, mis tore tunne. Nüüd olen aga vaba! Ei pea kogu aeg nina raamatutes olema," muigab ta.

Tihe õppetöö on jätnud pitseri ka tulemustele – Beljajeva selle hooaja parim saavutus on 13. koht oktoobris toimunud Legnano MK-etapilt. Ka on tartlanna langenud maailma edetabelis 16 parima seast välja 31. kohale, mis tähendab, et neiu peab MK-etappidel võistlust alustama eelringidest.

"Ma ei saa öelda, et mul oleks kõige parem olukord. Teen tugevasti trenni ja arvan, et tulemus peab ühel hetkel tagasi tulema. See töö, mis tehtud, peab ära tasuma. Võib-olla on vaja natuke aega, kuid seda pole nii palju, sest mais hakkab juba olümpiahooaeg," tõdeb ta.

Treenis Sotšis

2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele pürgib kuus epeenaist, kellest suurvõistlusele pääsevad neli ning eelnevad saavutused – ole sa maailmameister või Euroopa meister – ei loe midagi. "Keegi ei hammusta, kuid peame igaüks eraldi kõva tööd tegema. Eesti vehklemise seis näitab praegu, et kõik võivad võita või kaotada. Kui ikka individuaalvõistlusel näitad tulemust, saad võistkonda ka. Ma ise edetabelipunkte ei loe, vaid tahan oma hinge vehklemises üles leida," räägib Beljajeva.

Uue hingamise sai ta ka hiljuti Sotšis, 2014. aasta taliolümpialinnas laagris viibides, kus osales ka Venemaa koondis. Treeningud viidi läbi olümpiamängude iluuisuhallis, vabal ajal käidi ka KHLi jäähokiliigamängu vaatamas.

"Käisime päris palju olümpiakülas ringi. Saime natuke uisutada ka, see oli päris tore. Kohe palju positiivsem tunne tuli sisse," meenutab ta.