Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
1. detsember 1999, 00:00

Martin Reim jätkab Kotka TP-s

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Martin Reim tähistab uut töölepingut millenniumikarnevaliga.

Lõppeva aasta juunis rendilepingu alusel Kotka TP-sse lähetatud Reimist saab peagi täieõiguslik kotkalane. Vastavalt klubide kokkuleppele laekub 168 cm pikkuse keskväljatuusa mängijaõiguste eest FC Flora pangaarvele 150 000 Soome marga ehk ligi 400 000 Eesti krooni suurune rahasumma.



Peale Reimi kannavad 2000. aastal Kotka TP särki veel kolm siitkandimeest: keskkaitsja Toomas Kallaste, taga- ja keskliini vahel pendeldav Urmas Kirs ning ründaja Argo Arbeiter. Tänavu peamiselt pinginühkimisega tegelnud Meelis Lindmaa edasine käekäik on veel ebaselge.



Reim on klubi bossidega kaheaastase lepingu üksikasjades kokku leppinud. Detsembris pannakse allkirjad paberile.



Tööloamured hajutasid šotlaste huvi


Poolkaitsja arvates oleks selline asjade kulg talle positiivne. “Soomes on arenemisvõimalus suurem. Pealegi on lepingus klausel, mis lubab juba aasta pärast mujale siirduda,” tunnistab ta.



FC Flora presidendi Aivar Pohlaku väitel huvitus Reimist mainekas Šotimaa klubi Edinburgh´ Heart of Midlothian. Siiski jäi minek bürokraatlike protseduuride taha toppama.



“Kui Suurbritannia võimud FC Blackpooli hingekirja kuuluva Indrek Zelinski tööloa taotlusele eitavalt vastasid, vaibus ka šotlaste huvi,” on Reim tekkinud olukorrast teadlik.



Sajandivahetuseks karnevalile


Aasta lõpuni on Reim enamjaolt vaba mees, jaanuaris hakatakse Kotka moodsas sisehallis uueks hooajaks põhja laduma. Tänavune seitsmes koht vajab kaitsmist, vargsi loodetakse eurosarja ust poetada.



Reim plaanib sajandivahetuseks Tartusse minna. Tal on kutse endiste ja praeguste sportlaste peohõngulisele kokkutulekule, mis on suuresti karnevali moodi. “Ma pole veel mõelnud, kelleks kehastun. Eks näis, mis teemad antakse,” muigab ta.